Ήταν να μην βγάλει όνομα η Λάρισα με τους κακούς εργοδότες. Και δεν μιλάμε για εργοδότες των οποίων λιμοκτονεί η επιχειρήσή τους και μαζί της και οι ίδιοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις και οι εργαζόμενοι άλλωστε δείχνουν κατανόηση. Μιλάμε δυστυχώς για κάτι … “μάγκες” με το αζημίωτο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, στο Epsilon, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, βγήκε σύζυγος εργαζομένου σε μεγάλη εταιρεία σεκιούριτι με έδρα τη Λάρισα, και κατήγγειλε την απαίσια συμπεριφορά του εργοδότη προς τους εργαζομένους του.

Μετά την πληρωμή των μισθών στην τράπεζα, κάθε ένας που εργάζεται στην συγκεκριμένη επιχείρηση είναι αναγκασμένος να επιστρέφει στο αφεντικό 100 ευρώ! Τα ίδια ισχύουν και για την καταβολή δώρων και επιδομάτων. Όποιος δεν υποκύψει, απλώς απολύεται.

Με την μέθοδό αυτή ο εργαζόμενος δεν χάνει μόνο το καστοστάρικο κάθε μήνα, αλλά φορολογείται και για ένα υψηλότερο εισόδημα που δεν έλαβε ποτέ, με αποτέλεσμα και την απώλεια άλλων ευεργετημάτων όπως είναι τα επιδόματα, οι παιδικοί σταθμοί κ.λ.π.

Η εν λόγω εταιρεία διέψευσε ότι μετέρχεται τέτοιων πρακτικών, αποδίδοντας όλα όσα ακούστηκαν σε πλεκτάνη των ανταγωνιστών της.

Η καταγγέλουσα απέφυγε πάντως να την ονοματίσει ευθέως, αλλά την περιέγραψε ως επιχείρηση που διαθέτει εκατό υπαλλήλους και έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, τη φύλαξη μεγάλου κατασκευαστικού έργου για την υλοποίηση του οποίου συμμετείχαν ελληνικές και ξένες εταιρείες εκ των οποίων και μία Ιταλική…

Αν έχει εκατό εργαζόμενους, όπως καταγγέλθηκε, τότε ο τύπος τσεπώνει με τους εκβιασμούς, ούτε λίγο ούτε πολύ, 10.000 ευρώ το μήνα. Και μαύρα…

Δεν φταίει όμως μόνον αυτός, φταίνε και εκείνοι που του δίνουν δουλειά...

Κ.Τ.