Ο Ηλίας Μόσιαλος, δικός μας, θεσσαλός από τα Τρίκαλα, καθηγητής των Οικονομικών της  Υγείας, από τους κορυφαίους στο London School, ήταν ο πρώτος που είδε το κακό της πανδημίας να έρχεται και χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου.

Ευτυχώς ο πρωθυπουργός κατάλαβε γρήγορα τι πρέπει να κάνει.

Την αποδοχή και την κατανόηση που βρήκε ο Μόσιαλος από τον Μητσοτάκη, δεν την γεύτηκε ποτέ από τους δικούς του. Δηλαδή τους Πασόκους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου του ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα αλλά τον έκανε κυβερνητικό εκπρόσωπο, δίνοντας το υπουργείο Υγείας στην Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Κάποια στιγμή, αργότερα, τον έβαλε πρόεδρο στο ΙΣΤΑΜΕ καθώς στην κυβέρνηση Παπαδήμου δεν βρήκε θέση, παρότι τεχνοκράτης.

 Όμως το ΠαΣοΚ , λόγω δυσχερειών, έκοψε τη χρηματοδότηση στο  ΙΣΤΑΜΕ με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά Ταμεία, με τον Μόσιαλο να ξυπνάει ένα πρωί και να βρίσκει μπλοκαρισμένους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τον έστειλαν και στο δικαστήριο όπου έφαγε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή, για τους ίδιους λόγους.

Έτσι λοιπόν πήρε των ομματιών του και επέστρεψε στο Λονδίνο, συνεχίζοντας τη δουλειά του στο πανεπιστήμιο απ΄όπου είχε φύγει με άδεια άνευ αποδοχών.

Πως να προκόψει αυτή η χώρα…

* Για να να είμαστε ακριβείς, εκ μέρους του κ. Μόσιαλου μας διευκρινίστηκε ότι η παραπάνω ποινή στο Εφετείο Αθηνών μετατράπηκε σε φυλάκιση τριών μηνών, ενώ ο ίδιος απαλλάχτηκε οριστικά, ελλείψει δόλου, τον περασμένο Ιανουάριο, σε νέα δίκη που έγινε ύστερα από αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr