Τραπεζίτες και ...call girls. Χαριτωμένο το ρεπορτάζ του bankingnews.gr

"Όταν πριν 1,5 χρόνο είχε ξεκινήσει μια παρανοϊκή προσέγγιση ότι πρέπει να αντικατασταθούν τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, όχι με τους απατεώνες έλληνες αλλά με διεθνούς φήμης τραπεζίτες…είχαμε τονίσει μεταξύ σοβαρού και αστείου….ότι οι ξένοι στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών θα αποδειχθούν πανάκριβοι. 

Φιλοξενούνται σε πολυτελή ξενοδοχεία, απολαμβάνουν τα ελληνικά εδέσματα σε πολυτελή ρεστοράν και εάν μας κάτσει και καμιά ευκαιρία απολαμβάνουμε και κανένα call girls….ναι καλά διαβάσατε μην σας παραξενεύει καθόλου. 

Οι πρώτοι διδάξαντες στα call girls ήταν οι γάλλοι της Credit Agricole…ξέρει ποιον εννοούμε και ο Γιάννης Στουρνάρας της ΤτΕ…ήταν παλαιά στην Emporiki bank. 

Η άποψη που επικράτησε σε ορισμένους θεσμούς όπως ο SSM ήταν ότι πρέπει να βγάλουμε από την μέση τους ελληναράδες και να βάλουμε δικούς μας για να τους ελέγχουμε καλύτερα. 

Έτσι λοιπόν εμφανίστηκαν 18 ξένοι αλλά θα επικεντρωθούμε σε 6 από αυτούς. 

Προφανώς τα ξένα στελέχη στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών έχουν μακράν εμπειρία και γνώσεις.

Όμως αληθεύει ότι όταν έρχονται στην Αθήνα όταν καλούνται για συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου ζητούν τις καλύτερες σουίτες της Μεγάλης Βρετανίας και όχι μόνο; 

Είναι αλήθεια ότι ανακαλύπτουν την γαστρονομική πανδαισία της ελληνικής και όχι μόνο κουζίνας στα ακριβότερα ρεστοράν της Αθήνας;

Αφήστε που κάποιοι πηγαίνουν και εκδρομές πληρωμένες από τις τράπεζες; 

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Οι ξένοι μας περνούν για Ακτή Ελαφαντοστού.

Αν δούμε την δομή του διοικητικού συμβουλίου της J P Morgan π.χ. θα δούμε ότι οι μισοί δεν είναι τραπεζίτες. 

Βέβαια αυτοί είναι αμερικανάκια δεν ξέρουν…τα σαΐνια της Φρανκφούρτης ξέρουν περισσότερα."