Θεσσαλός που δραστηριοποιείται στη Ρουμανία μας έστειλε τα τελευταία …φορολογικά νέα από την ταχέως εκσυγχρονιζόμενη χώρα της Βαλκανικής:

«Ο εταιρικός φόρος από το 16% κατεβαίνει στο 10%. Εμείς στην Ελλάδα, ως γνωστόν, είμαστε πάντα στο 29%. 

Ο φόρος των μερισμάτων από 5% πάει στο …0%. Δηλαδή καταργείται! Εμείς εδώ έχουμε 15%, με πανωπροίκι τον φόρο αλληλεγγύης άλλο ένα 10%. 

Ο ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας πέφτει, ενώ στην Ελλάδα ετοιμάζουμε έξτρα φόρο πολυτελείας στα δερμάτινα παπούτσια… ενώ το χρήμα από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις ρέει άφθονο και φθηνό. Όσο για τους καταναλωτές ψωνίζουν κάθε μήνα και περισσότερο...». 

Πώς λοιπόν να αντέξουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα; Όποια μπορεί παίρνει τα μπογαλάκια της και μεταναστεύει…

                                                             >>> <<<<

Οι διακόσιες θέσεις εργασίες που θα φέρει η επένδυση της Apella στη Νέα Αγχίαλο, όπου η εταιρεία επισκευής αεροσκαφών θα δημιουργήσει νέα μονάδα, δείχνει τη δυναμική που κρύβουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Η απόφασή της δεν είναι άσχετη με την Fraport και την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Τα τελευταία …γλύτωσαν και από τον Νίκο Χουντή, ευρωβουλευτή του κλίματος Λαφαζάνη, ο οποίος έδωσε μάχη στο ευρωκοινοβούλιο για να σταματήσει την επένδυση. Για τις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και τον εκσυγχρονισμό των «απαρχαιωμένων» επαρχιακών αερολιμένων που θα πολλαπλασιάσουν το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας, ούτε κουβέντα. Ως γνωστόν μεταξύ των δεκατεσσάρων της fraport συμπεριλαμβάνεται και η Σκιάθος.

                                                              >>> <<<<

Στο τέλος Μαρτίου παραδίδεται και ο Ε65. Είναι το πρώτο τμήμα του από την Ξυνιάδα Φθιώτιδας μέχρι τα Τρίκαλα. Ήδη γίνονται οι τελευταίες εργασίες και για το λόγο αυτό κλείνει από σήμερα και ο περιφερειακός Μεγαλοχωρίου. Για τις επόμενες πενήντα ημέρες όσοι ταξιδεύουν στη διαδρομή Λάρισα - Τρίκαλα θα περνάνε μέσα από το Μεγαλοχώρι.

                                                                >>> <<<< 

Μάχη λιανεμπόρων αναμένεται για το ακίνητο των πρώην σούπερ μάρκετ «ΛΑΡΙΣΑ» στον Πλαταμώνα. Η Πειραιώς, στην οποία περιήλθε, το βγάζει στο σφυρί. Είναι το καλύτερο σημείο, όποιος το αποκτήσει παίρνει και την αγορά…

                                                                 >>> <<<< 

Μετά την ΤΥΡΑΣ που έκανε την πρώτη μονάδα παραγωγής βιοαερίου από τυρόγαλα στην Ελλάδα, μαθαίνουμε ότι έρχεται και η δεύτερη από τη “La Farm”, επίσης στα Τρίκαλα. Οι εκεί γαλακτοβιομηχανίες ήταν πάντα αρκετά βήματα μπροστά από τις υπόλοιπες…

Καλό Σαββατοκύριακο

Frank o Θεσσαλός