Δεν γνωρίζουμε αν και πότε, θα έρθει η Uber στις Θεσσαλικές πόλεις. Οι ταξιτζήδες άλλωστε έχουν άγριες διαθέσεις απέναντί της γιατί τους τρώει το ψωμί. Όμως η αγορά τρέφεται από τέτοιες αντιπαραθέσεις τις οποίες γεννάει, βεβαίως, ο ανταγωνισμός.

Αν πάντως βρεθείτε στην Αθήνα και καλέσετε ένα από τα αυτοκίνητα της Uber μπορείτε τώρα να πληρώσετε και με μετρητά.

Ο τεχνολογικός κολοσσός μας συστήθηκε στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια και το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει να κερδίζει σημαντικά μερίδια στην ελληνική αγορά, με τα οχήματα της εταιρείας να κατακλύζουν του δρόμους της Αθήνας.

«Α, είστε από επαρχία; Να ξέρετε ότι πλέον μπορείτε να πληρώνετε και με μετρητά», μας λέει ένας απ’ τους οδηγούς. Η Uber αποφάσισε να προσθέσει τη δυνατότητα του cash payment και στη χώρα μας, μαζί με τη δυνατότητα πληρωμής μέσω κάρτας και PayPal. 

Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα δοκιμάζει πιλοτικά, σε πάνω από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο, να επαναφέρει τον «παραδοσιακό τρόπο» πληρωμής των μετακινήσεων.

Η «αρχή» έγινε με τη Σιγκαπούρη, ενώ είχε ενημερώσει πώς θα γίνουν και άλλες δοκιμές σε πόλεις και άλλων λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών όπως Ινδία, Μαλαισία και Φιλιππίνες, όπου οι κάρτες δεν είναι ιδιαίτερα «δημοφιλείς».

Στην Ελλάδα, πάντως, όσο και να σφίγγει ο κλοιός γύρω από τα μετρητά, ένα κομμάτι του πληθυσμού είναι αδύνατο να ζήσει χωρίς αυτά, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει καν τραπεζικούς λογαριασμούς, ώστε να διαθέτει κάρτα, επειδή είναι όλοι κατασχεμένοι…

Ε.Λ.