Πολύ καλά τα σημάδια στον εσωτερικό τουρισμό. Μάλιστα αύξηση κατά 17% θα παρουσιάσει η ζήτηση για οργανωμένες διακοπές κατά τη πασχαλινή περίοδο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Ήδη οι δημοφιλείς Πασχαλιάτικοι προορισμοί της Θεσσαλίας (Μετέωρα, Πήλιο, Λίμνη Πλαστήρα κ.λ.π.) είναι σχεδόν πλήρεις και από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη αρχίζουν να καταφθάνουν οι πρώτοι επισκέπτες.  Η αύξηση αυτή καταγράφεται στα οργανωμένα πακέτα διακοπών καθώς και στον προγραμματισμό διαμονών σε ξενοδοχεία και καταλύματα. Εξαιρετικά δημοφιλή για την περίοδο είναι τα οργανωμένα πακέτα 3 έως 5 διανυκτερεύσεων. 

Οπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, στο εσωτερικό της χώρας ιδιαίτερη ώθηση φέτος θα προσφέρει ο οδικός τουρισμός, ενώ θετική είναι και η συμβολή της κρουαζιέρας σε τριήμερα προγράμματα. Ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις καταγράφονται φέτος στα Επτάνησα, όπου πρωταγωνιστεί η Κέρκυρα. Επιπλέον, ο Αργοσαρωνικός, οι Κυκλάδες (Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος, Τήνος και Σύρος), αλλά και η υπόλοιπη νησιωτική χώρα είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς. Παράλληλα, θετικά κινούνται οι κρατήσεις και στην Πελοπόννησο (Λεωνίδιο, Ναύπλιο, Αργολίδα και το παραλιακό μέτωπο από την Κυλλήνη μέχρι την Κυπαρισσία). Στη βόρεια Ελλάδα παρουσιάζεται κίνηση στη Χαλκιδική και στην Πιερία. 

Αυτό το Πάσχα οι Ελληνες αποφάσισαν να ταξιδέψουν περισσότερο και στο εξωτερικό, προτιμώντας κυρίως πακέτα σε κλασικούς προορισμούς της Κεντρικής Ευρώπης, τη Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι, καθώς και τα Βαλκάνια, ενώ αυξητικά κινούνται οι κρατήσεις και για Ισπανία, Πορτογαλία, Ντουμπάι, Ασία και ΗΠΑ. 

Λ.Ε.