Μπορεί η τουριστική περίοδος να μην θύμιζε σε τίποτα σε σχέση με τις προηγούμενες για τη Σκιάθο, ωστόσο ο Δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή, ότι πρωταρχικός στόχος ήταν η ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και του τοπικού πληθυσμού, με τις κινήσεις που έγιναν να είναι αποτελεσματικές. «Η χρονιά κινήθηκε σε μία πληρότητα 30-40%. Προτεραιότητα ήταν να κρατηθεί η ασφάλεια και το πετύχαμε αυτό. Ήμασταν από τα λίγα νησιά με μία κίνηση σχετικά καλή, που δεν χρειάστηκε να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα και τοπικό lockdown. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στο να μείνει το νησί ασφαλές και αυτό το πετύχαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την ΥΠΕ, το Κέντρο Υγείας και τον ΕΟΔΥ» σημείωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, στεκόμενος στον εξοπλισμό που υπήρχε διαθέσιμος, καθώς αποκτήθηκε κάψουλα αρνητικής πίεσης και μοριακός αναλυτής στο Κέντρο Υγείας.

Πάνω από χίλια τεστ το καλοκαίρι

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και στην κινητή μονάδα, που πραγματοποίησε πάνω από χίλια τεστ όλο το καλοκαίρι σε άτομα που ερχόντουσαν σε επαφή με πολλούς επισκέπτες. Εξάλλου τα τεστ συνεχίζονται και στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο νησί την τρέχουσα εβδομάδα.
Γενικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Τζούμας υπήρχε καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με όλους τους φορείς ενώ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα. «Όπου δεν υπήρχε συνεργασία χρειάστηκε να κλείσουν και κάποιες επιχειρήσεις αλλά σε γενικότερο πλαίσιο υπήρχε καλή συνεργασία με τους επιχειρηματίες για να περάσουμε το καλοκαίρι με ασφάλεια. Έτσι θα συνεχίσουμε για να μείνει ασφαλής και ο τοπικός πληθυσμός» συμπλήρωσε.

Συνέχεια στις προσπάθειες για τον Τουρισμό

Όσον αφορά τους επισκέπτες στη Σκιάθο, σύμφωνα με τον κο Τζούμα «έτρεξε» καμπάνια με στόχο τον εγχώριο Τουρισμό, ενώ θετικά έχει αρχίσει και κινείται και η αγγλική αγορά για τον Σεπτέμβριο που διανύουμε.
«Βέβαια ο απολογισμός δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έπρεπε να υπήρχε. Έχουμε ζητήσει ήδη να πάρει η Πολιτεία μέτρα, και από το υπουργείο Εσωτερικών και από το Οικονομικών και μαθαίνουμε ότι θα υπάρχει μία θετική αντιμετώπιση. Δεν μπορεί όλα τα χρόνια οι Σκιαθίτες να προσφέρουν γενναίες εισφορές και η Πολιτεία τώρα που υπάρχει ανάγκη να μην μπορεί ν’ ανταποκριθεί» τόνισε ο κ. Τζούμας. Παράλληλα επεσήμανε ότι έχει προγραμματιστεί η παρουσία της Σκιάθου σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ο προγραμματισμός δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί μακροπρόθεσμα, λόγω της πανδημίας.
Συγχρόνως σημείωσε ότι: «Είμαστε σε επικοινωνία με τη RyanAir και με τη Fraport για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί το πρόγραμμα των πτήσεων για το 2021 και πώς μπορεί ο Δήμος να συμβάλλει σ’ αυτό. Οπότε ήδη έχουμε στον προγραμματισμό μας και την προβολή, με τον Δήμο να συνεχίζει τη συνεργασία του με φορέα που έχει προτείνει η Πολιτεία και έχει οργανωθεί στοχευμένη καμπάνια και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό, με άνοιγμα σε νέες αγορές».

«Εμπρησμός η φωτιά στον Τσουγκριά»

Σε ένα άλλο, θέμα, ο Δήμαρχος Σκιάθου ήταν κατηγορηματικός στο ότι η φωτιά στον Τσουγκριά πριν από λίγες ημέρες ήταν εμπρησμός.
«Πήγαμε εκεί από την πρώτη στιγμή με την Πυροσβεστική. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για εμπρησμό και θα αποφανθεί σχετικά και η Πυροσβεστική τις επόμενες ημέρες. Ήταν μία φωτιά 300 μέτρα από την ακτή και δεν υπήρχε κάτι εκεί που να υποδηλώνει ανθρώπινη παρουσία από πριν και που να μπορεί να μεταφραστεί σε ατύχημα. Ήταν πολύ μελετημένο το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά, κάτω από ένα πεύκο, που το μισό ήταν ξερό» ανέφερε ο κ. Τζούμας.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σκιάθου, οι πρώτοι που πλησίασαν στο σημείο ήταν επισκέπτες στο νησί και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και η Πυροσβεστική έφτασε για να προχωρήσει στην κατάσβεση. «Ευτυχώς δεν ευνόησαν οι συνθήκες για να επεκταθεί η φωτιά. Πλέον έχουμε φροντίσει να υπάρχει φύλαξη από εθελοντές με πλωτά μέσα και σε συνεργασία με το Λιμενικό, για να αποτραπεί οποιαδήποτε άλλη τέτοια ενέργεια» κατέληξε.

magnesianews.gr