Πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό για το αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλ. Παπαδιαμάντης» και οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στο νησί την Τετάρτη χωρίς απρόοπτα. Η διαδικασία κύλισε ομαλά και οι πληρότητες δύο αεροσκαφών μεγάλες.

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου έφτασαν αεροσκάφη της Condor από το Ντίσελντορφ και της Air Serbia από το Βελιγράδι, που μάλιστα είχαν υψηλές πληρότητες με 145 και 140 επιβάτες, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του αεροδρομίου Στέφανο Λαμπρόπουλο, η αποβίβαση των επιβατών έγινε με βάση τα όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με απολύμανση στο χώρο ελέγχου και η διαδικασία κύλισε ομαλά.

Οι επόμενες πτήσεις στο αεροδρόμιο «Αλ. Παπαδιαμάντης» αναμένονται αύριο Παρασκευή από δύο διαφορετικούς προορισμούς της Γερμανίας και συγκεκριμένα από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους έγινε στη Σκιάθο, με μία υδάτινη αψίδα που σχηματίστηκε στην πίστα του αεροδρομίου και με μία μικρή τελετή, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, οι οποίοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες με κεράσματα και μουσική.

Η πρώτη πτήση στη Σκιάθο έφτασε στις 10:06 από το Βελιγράδι. Ήταν η πτήση JU-9256/9257 της Air Serbia με την Airbus A319 .

Λίγα λεπτά αργότερα μια δεύτερη πτήση έφτασε στη Σκιάθο, Condor DF-1690 από το Ντίσελντορφ με το Airbus A320), ενώ συνολικά έγιναν 60 δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού.

magnesianews.gr

Φωτογραφία: Νίκος Τζούμας

Βίντεο skiathoslandings.com