Hταν το ξεκίνημα μιας τραγικής περιόδου, η έναρξη του φαύλου κύκλου λιτότητας και των οικονομικών αδιεξόδων. Πριν από μια δεκαετία περίπου, που όλες οι επιχειρήσεις του νομού, μικρές και μεγάλες, έδιναν τη μάχη της επιβίωσης, βαδίζοντας σε τεντωμένο σκοινί... Τότε που ο επιχειρηματικός χάρτης της πόλης άρχιζε να συρρικνώνεται, αποτυπώνοντας με τον πιο αδυσώπητο τρόπο τη ζοφερή πραγματικότητα που άρχιζε να διαμορφώνεται  στην αγορά.

Σε ένα τέτοιο σκηνικό, που το επιβάρυνε η ανασφάλεια και η επενδυτική άπνοια με τα μηνύματα από τον τουρισμό να είναι απογοητευτικά, η είδηση ότι το ξενοδοχείο «ATLANTIC», θα έβαζε «λουκέτο», αναστέλλοντας της λειτουργία του μετά από 44 χρόνια, έκανε αίσθηση. Το επταώροφο, μεγαλοπρεπές κτίριο που δεσπόζει στη γωνία των οδών Παναγούλη και Κύπρου, στο κέντρο της Λάρισας, με τα 60 δωμάτια που για να κρατηθεί όρθιο μέχρι τέλους, στέγαζε και φοιτητές των ΤΕΙ, εξακολουθεί να αναζητεί ακόμη και σήμερα, νέο ιδιοκτήτη.

Οι τρεις ιδιοκτήτες του, εδώ και μια δεκαετία έχουν βγάλει προς ενοικίαση ή και πώληση το κτίριο των 2.250 τ.μ., ψάχνοντας τον άνθρωπο που θα αναλάβει τις τύχες του και να γράψει μαζί του μια νέα ιστορία. Το ξενοδοχείο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1969 έως και το 1975, συνδέοντας την ιδιαίτερη τεχνική και αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του με τη δημόσια προβολή της επιτυχούς δραστηριότητάς του, χρειαζόταν με το πέρασμα του χρόνου ανακαίνιση, ίσως και ριζική αποκατάσταση, πολυέξοδη συνεπώς και δυσβάσταχτη για τους ιδιοκτήτες του, που πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν κάθε ιδέα περαιτέρω χρήσης του.    

  Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια στο ισόγειο του κτιρίου, λειτουργούσε  ένας φούρνος, που το τελευταίο διάστημα έκλεισε. Οι φήμες και τα σενάρια πως το ξενοδοχείο άλλαξε χέρια εντάθηκαν. Η αγορά άρχισε να «βουίζει» και να εμφανίζει ως αγοραστή έναν επώνυμο Λαρισαίο επιχειρηματία, που βρίσκεται σε φάση επιθετικών εξαγορών.  

«Τίποτα από αυτά που κυκλοφορούν δεν ισχύουν, σχολιάζει ο δικηγόρος και ένας εκ των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου Ιωάννης Καλύβας. Είναι διαδόσεις χωρίς ίχνος αλήθειας. Το κτίριο βρίσκεται προς διάθεση κάθε υποψήφιου αγοραστή ή ενοικιαστή» τόνισε, δείχνοντας και την ενόχλησή του για την άκρατη σεναριολογία, που προφανώς και ενισχύθηκε από τη φυγή του αρτοποιείου.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια για το κτίριο, ο κ. Καλύβας τόνισε πως «έχουν παρουσιαστεί διάφοροι» αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως πως δεν κάλυπταν τις οικονομικές τους απαιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση για την ώρα το ATLANTIC ούτε έχει πωληθεί ούτε έχει ενοικιαστεί. Ίσως όμως για όχι πολύ ακόμη...  Άλλωστε με τον τουρισμό της Λάρισας να αποκτά όλο και μεγαλύτερη αποδοχή, τα νέα concepts καταλυμάτων - ξενοδοχείων είναι θέμα χρόνου να μπουν δυναμικά στον χώρο.

 Γιώργος Νούλης Ελευθερία