Την συμφωνία για εσωτερικές αεροπορικές διασυνδέσεις του αεροδρομίου Ν.Αγχιάλου με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τους υψηλού οικονομικού επιπέδου τουρίστες που θα έρχονται στη Μαγνησία, για δράσεις όπως ο καταδυτικός τουρισμός, επιχειρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού & Δια Βίου Μάθησης, Γ. Μπουτίνας.

O Καλαμπακιώτης περιφερειάρχης τόνισε ότι μεγαλώνει η περίοδος σύνδεσης με το Ισραήλ, ενώ γίνονται νέες επαφές με εταιρείες που εδρεύουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Παράλληλα, προανήγγειλε την «Εβδομάδα Θεσσαλίας», που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα . Φέτος, υλοποιείται για δεύτερη χρονιά το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με προωθητικές ενέργειες για την προβολή και ανάδειξη των τουριστικών περιοχών της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, όπως τόνισε.

Στόχευση στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, δήλωσε ότι υπήρξε στόχευση, προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, κάτι που φάνηκε στην αύξηση των αφίξεων, ενώ υπάρχει συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων, ώστε η Περιφέρεια να καταλήξει, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, σε ποιες αγορές θα γίνει στόχευση και με ποιες εταιρίες πρέπει να γίνουν συζητήσεις. O σκοπός μας, είναι να στοχεύσουμε σε ποιες πρωτεύουσες θα «χτυπήσουμε» για να φέρουμε νέες πτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτίνας.

Μεγαλώνει η περίοδος σύνδεσης με το Ισραήλ

Ήδη η Easy Jet συνεχίζει και έχει βγάλει το πρόγραμμά της για το 2019, ενώ η αεροπορική σύνδεση με το Ισραήλ θα υπάρχει και του χρόνου, ενώ θα μεγαλώσει η περίοδος, καθώς ικανοποιημένη με τις πληρότητες εμφανίστηκε η εταιρία του Ισραήλ.

Ο κ. Μπουτίνας είπε ότι από δω και πέρα, περιμένουμε να δούμε με ποιες άλλες αεροπορικές εταιρίες θα συνεργαστούμε, ώστε να υπάρχει σύνδεση περισσότερων Ευρωπαϊκών πρωτευουσών με τη Ν. Αγχίαλο, αλλά και να διευρυνθεί η συνεργασία με το «Ελ. Βενιζέλος», καθώς στόχος της Περιφέρειας, είναι όσες εταιρίες κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, να έχουν μια γρήγορη ανταπόκριση προς το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ώστε οι υψηλού οικονομικού επιπέδου τουρίστες, να έρχονται πιο γρήγορα στον προορισμό τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι ο καταδυτικός τουρισμός είναι το «νούμερο 2», μετά το γκολφ, σε υψηλά οικονομικό επίπεδο τουρισμού. «Δημιουργώντας τα καταδυτικά πάρκα, πρέπει να έχουμε όλες τις υποδομές και αυτός που θέλει να κάνει καταδυτικό τουρισμό, πρέπει να έχει την υποδομή να φτάνει γρήγορα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κάνει όλες τις υποδομές και όλους τους αυτοκινητόδρομους, για να υπάρχει γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο της Ελλάδας. Από κει και πέρα όμως, πρέπει για κάποιους που θέλουν να κάνουν αεροπορική διασύνδεση να υπάρχουν πιο πολλές εσωτερικές αεροπορικές διασυνδέσεις», τόνισε.

«Συνεχείς επαφές με στελέχη του Ελ. Βενιζέλος»

Σύμφωνα με τον ίδιο, γίνονται συνεχείς επαφές με στελέχη του «Ελ. Βενιζέλος», ενώ για το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2019 ετοιμάζεται μια «Εβδομάδα Θεσσαλίας», στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ώστε οι επιβάτες που θα φτάνουν, να γεύονται θεσσαλικά προϊόντα ως καλωσόρισμα, με πιθανότητες να βάλουν τη Θεσσαλία στον επόμενο προορισμό τους.

«Στοχευμένος τουρισμός»

Ο Γιάννης Μπουτίνας τόνισε, ότι υπάρχουν δύο ειδών διευρύνσεις, στις αγορές που στοχεύουμε και σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες, όπως για παράδειγμα τα νησιά των Σποράδων που πρέπει να στοχεύσουν στις αγορές της Αγγλίας και της Ολλανδίας για ηλικίες κάτω των 30 ετών, ενώ με τη διαπεριφερειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας, που κάνει το υπουργείο Τουρισμού, υπάρχει στόχευση μαθητικών γκρουπ από τη Ρωσία, για θρησκευτικό – πολιτιστικό τουρισμό ή για αναψυχή. Επιπλέον, τόνισε, πρέπει να στοχεύσουμε στις χώρες που δεν έχουν αεροπορική διασύνδεση με τη Ν. Αγχίαλο.

magnesianews.gr