Με ευοίωνες προοπτικές ανοίγει αύριο Σάββατο 8 Απριλίου ο νέος κύκλος πτήσεων από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με τον κύριο όγκο των πτήσεων να ξεκινούν στα μέσα Μαΐου και τις πτήσεις από Ισραήλ τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, αντίστοιχα.

Οι τρεις πρώτες πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο το απόγευμα, αντιστοιχούν  στην άφιξη τριών τσάρτερ από το Παρίσι, χωρητικότητας 180 ατόμων έκαστο, προκειμένου οι επιβάτες να μεταβούν στο Κλαμπ Μεντιτερανέ, το οποίο βρίσκεται στην Εύβοια.

Οι Γάλλοι που προορίζονται για το συγκεκριμένο κλαμπ, ανοίγουν κατά κανόνα τον κύκλο των αφίξεων από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ενώ σύμφωνα με τον φετινό προγραμματισμό, θα πραγματοποιείται μια πτήση κάθε Σάββατο, και τα τέσσερα πρώτα Σαββατοκύριακα  της σεζόν θα υπάρχουν δύο επιπλέον έκτακτες πτήσεις.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου ξεκινούν οι πτήσεις από Άμστερνταμ και στο τέλος του μήνα -συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου-, ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από Μόναχο και Βρυξέλλες.

Οι πτήσεις από Ισραήλ μπαίνουν στο πρόγραμμα από τις 22 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Επιπλέον θα υπάρχουν πτήσεις από Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία, ενώ αναμένεται να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα μέχρι το τέλος Απριλίου.

«Η τάση είναι αυξητική και η εικόνα που έχουμε είναι θετική. Υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα από το εξωτερικό», όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου, ο οποίος επισημαίνει ταυτόχρονα ότι οι συντονισμένες ενέργειες που γίνονται από φορείς, ιδιώτες και  συμμετοχή  σε διεθνείς εκθέσεις, προβάλλουν τον προορισμό και ενισχύεται, κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών από το εξωτερικό.

Οι πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση θα είναι περισσότερες σε σύγκριση με πέρυσι, έντεκα περίπου, και αναμένονται, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, περισσότεροι επιβάτες από το εξωτερικό στη Μαγνησία.

Γλυκερία Υδραίου (Ταχυδρόμος)