Πτώση σε ποσοστό 6% σε σύγκριση με πέρυσι τον Μάρτιο σημειώνουν οι on line ξενοδοχειακές τιμές ανά την Ελλάδα, όπως τις καταγράφει η γνωστή εταιρεία trivago.gr, μέσα από τον Κατάλογο Ξενοδοχειακών τιμών για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την trivago.gr, στη Λάρισα καταγράφεται μεγάλη πτώση των τιμών τον τρέχοντα μήνα, συγκριτικά με τον περυσινό Μάρτιο, που αγγίζει το 28,2% (από 85 ευρώ στα 61), ενώ μέσα σε ένα μήνα καταγράφεται μείωση της τιμές κατά 3,2%. 

Μικρότερη είναι η μείωση που καταγράφεται στις ξενοδοχειακές τιμές του Βόλου. Η ετήσια μεταβολή είναι (-9,3%) και η μηνιαία (-4,2%). Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών. 

Σε επίπεδο ανταγωνιστικών χωρών τη μεγαλύτερη μείωση σε ποσοστό 25,6% καταγράφουν οι τιμές στην Τουρκία. Ετσι, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο διαμορφώνεται στα 58 ευρώ από 78 ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι. Οι Τούρκοι ξενοδόχοι ρίχνοντας κάθετα τις τιμές επιχειρούν να τονώσουν την τουριστική ζήτηση για τον προορισμό ο οποίος έχει πληγεί από τα διαδοχικά τρομοκρατικά χτυπήματα. Παρά ταύτα, η μέχρι στιγμής ροή των κρατήσεων και τα πρώτα στοιχεία των αφίξεων δείχνουν ότι και η φετινή σεζόν θα είναι αρνητική για τον τουρκικό τουρισμό. 

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, οι αφίξεις ξένων τουριστών τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 9,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2016 και περιορίστηκαν σε 1,05 εκατ. Σε ότι αφορά τις βασικές αγορές, οι αφίξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 31%, από την Ελλάδα κατά 28%, από τη Γαλλία κατά 24% και από τη Βρετανία κατά 21,8%, ενώ από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 81,5%. 

Τα στοιχεία της Trivago δείχνουν γι’ αυτόν τον μήνα ότι κινούνται αυξητικά οι online τιμές σε Ισπανία, Κύπρο και Γερμανία και πτωτικά σε Ιταλία, Κροατία, Βρετανία, Ολλανδία και Γαλλία. Σε επίπεδο πόλεων σημαντική υποχώρηση σε ποσοστό 30,8% παρουσιάζει η μέση τιμή στην Κωνσταντινούπολη, φθάνοντας σε 54 ευρώ. Πτώση παρουσιάζουν οι τιμές και σε Ρώμη, Βρυξέλλες, Παρίσι, Βενετία, Αμστερνταμ και Λονδίνο. Οι τιμές είναι αυξημένες σε Βιέννη, Κοπεγχάγη, Βερολίνο, Μονακό και Βαρκελώνη.