Θετικό πρόσημο καταγράφει η τουριστική κίνηση στη Μαγνησία, με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση πανελλαδικά σημειώνοντας άνοδο επιβατικής κίνησης 37,1% στις διεθνείς αφίξεις το 2018. 

Την ίδια στιγμή αύξηση 1,5% παρουσίασαν οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου για το ίδιο διάστημα. Στο μεταξύ, σημειώνεται άνοδος της τάξεως του 5% - 10% ετησίως στη ζήτηση από το εξωτερικό από παραδοσιακές και νέες αγορές. 

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν καταγραφεί από το Υπουργείο Τουρισμού για τη Μαγνησία και αποτυπώνονται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, που κοινοποιήθηκε πρόσφατα στην υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο οποίο γίνεται λόγος για «υψηλά επίπεδα στις πληρότητες των καταλυμάτων της χερσαίας Μαγνησίας και ιδιαίτερα του Πηλίου μέχρι και το τέλος του έτους». 

Κύριες ξένες τουριστικές αγορές είναι Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ και οι βαλκανικές χώρες για τους προορισμούς της χερσαίας Μαγνησίας και Μεγάλη Βρετανία, σκανδιναβικές χώρες και Ιταλία για τις Β. Σποράδες. 

Αναλυτικότερα, οι διεθνείς αφίξεις του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου αυξήθηκαν σε 20.983 το 2018 από τις 15.039 του 2017 σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου. 

Στη Σκιάθο αντίστοιχα οι διεθνείς αφίξεις το 2018 ανέρχονται σε 185.198, ενώ την προηγούμενη χρονιά ανήλθαν σε 182.481.

Νέες πτήσεις το 2018 

Μετά από διαπραγματεύσεις με ξένους τουρ οπερέιτορς και αεροπορικές εταιρείες ενισχύθηκαν το 2018 τα πτητικά προγράμματα απευθείας στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου με νέες προσθήκες πτήσεων. 

Νέα πτήση από το Λονδίνο που συνδέει απευθείας με το αεροδρόμιο Gatwick με το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου μέσω της EasyJet πραγματοποιήθηκε από 27 Ιουνίου έως και 1η Σεπτεμβρίου 2018. 

Νέα πτήση που συνδέει απευθείας το Τελ Αβίβ με το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου μέσω της TUSAirways πραγματοποιήθηκε από τις 16 Ιουλίου και έως και 1η Οκτωβρίου, δύο φορές εβδομαδιαίως. 

Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΤ διοργάνωσε ταξίδια εξοικείωσης για δημοσιογραφικές αποστολές του Ισραήλ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ενωση Ξενοδόχων. 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Βόλος συνδέεται απευθείας με τις Βρυξέλλες δύο φορές την εβδομάδα με πτήσεις της TUI Brussels, καθώς και με το Αμστερνταμ με την Transavia, τη Βιέννη με την Austrian Airlines, το Μόναχο με την Condor, το Παρίσι με την Transavia France και με το Λονδίνο επίσης στο Gatwick, κάθε Σάββατο με την EnterAir. 

«Η περιοχή της Μαγνησίας έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο και πρότυπο βιώσιμης και ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής που υλοποιείται με επιτυχία από το 2015 για την ανάδειξη της Ελλάδας σε παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο και έχει οδηγήσει σε διαδοχικά ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη», υπογραμμίζεται στο ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου Τουρισμού. Ξενοδοχειακό δυναμικό Μαγνησίας.

Γλυκερία Υδραίου (Ταχυδρόμος)