Έγινε θεσμός τα τελευταία 20 χρόνια οι παραλίες του Κάτω Ολύμπου Μεσάγγαλα – Καστρί – Λουτρό και μετέπειτα του Δήμου Τεμπών να παίρνουν ανελλιπώς τρεις Γαλάζιες Σημαίες.

Οι Γαλάζιες Σημαίες για φέτος ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας βραβεύτηκε με τρεις Γαλάζιες Σημαίες, και οι τρεις θα κυματίζουν στα παράλια του Δήμου Τεμπών.
Μιλώντας χθες στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου του Δήμου Τεμπών κ. Φάνης Βουλιώτης σημείωσε: «Σήμερα η νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γ. Μανώλη, πιστή στους προεκλογικούς της λόγους, κράτησε ό,τι καλό από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Κ. Κολλάτου και ήταν αρκετά για τον τουρισμό, αλλά πήγε και ένα βήμα παραπέρα. Βαθύς καθαρισμός της παραλίας, ηλεκτροφωτισμός και πολλά ακόμη που μένει να γίνουν μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Επισφράγισμα αυτών των ενεργειών ήταν η απόδοση και φέτος τριών Γαλάζιων Σημαιών στις παραλίες του Δήμου Τεμπών».

Ο δήμαρχος Τεμπών

Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ιδιαίτερα ικανοποιημένος, για τη σημαντική αυτή διάκριση επισήμανε: «Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, από υγειονομικής αλλά και οικονομικής σκοπιάς λόγω της πανδημίας, έρχεται την κατάλληλη στιγμή η σημαντική αυτή διάκριση για να προσθέσει ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα για τα παράλια του Δήμου Τεμπών και κατ’ επέκταση για όλο τον νομό Λάρισας.
Ως δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως προτεραιότητα την οργάνωση της παραλίας του Δήμου μας με καθαρισμό της ακτής σε όλο το μήκος της, με πρόσληψη πτυχιούχων ναυαγοσωστών για την ασφάλεια των λουομένων, με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τέλος τη συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στις γαλάζιες ακτές μας. Θεωρώ ότι κοινός στόχος της δημοτικής Αρχής και των επαγγελματιών είναι η προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος. Η αφύπνιση και η προσήλωση όλων μας στον στόχο αυτό που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Εύχομαι καλή τουριστική σεζόν και καλή δύναμη σε όλους».

Ο σύλλογος παραλίων

Σε ανακοίνωσή του για τη βράβευση τριών παραλιών του νομού με «Γαλάζιες σημαίες», το Δ.Σ. του συλλόγου καταστηματαρχών παραλίων ν. Λάρισας «σε φιλικό επίπεδο και κλίμα συνεργασίας με τους καταστηματάρχες και τον Δήμο Τεμπών θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια, σε όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια και τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάκτηση της Γαλάζιας Σημαίας για τις παραλίες του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα των Μεσαγγάλων.
Ισχυρό προσόν για τα παράλια του Δήμου Τεμπών αλλά και όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας».

Κώστα Τσόλας Ελευθερία