Με την απαράμιλλη ομορφιά του καταπράσινου τοπίου, τις εξωτικές παραλίες, τη μοναδικότητα του μεγαλύτερου φυσικού θαλασσίου πάρκου, τις δραστηριότητες, την πλούσια γαστρονομία, τις οικολογικές πρωτοβουλίες, τα πανέμορφα μονοπάτια, τις καταδύσεις, τα καινοτόμα «προϊόντα» όπως οι υποβρύχιοι γάμοι, η Αλόννησος ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Το νησί παρουσιάστηκε σε Βρυξέλλες και Άμστερνταμ, την Τρίτη 14 και Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, αντίστοιχα, σε ένα εξειδικευμένο κοινό δημοσιογράφων και επαγγελματιών του τουρισμού, που συνδιοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χώρων και ο Δήμος Αλοννήσου, με τη στήριξη της εταιρείας Τουριστικού Consulting Remake.

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και εξέφρασαν την πρόθεσή τους για συνεργασία και ανάδειξη του προορισμού, με στόχο το περαιτέρω άνοιγμα στις δύο αγορές.

 Η Mare tours, η μεγάλη αλυσίδα που συνεργάζεται με τον παγκόσμιο κυρίαρχο του τουρισμού Thomas Cook, εκδήλωσε ενδιαφέρον για ένταξη της Αλοννήσου σε πακέτο διακοπών. Επίσης δημοσιεύτηκε άρθρο στο κορυφαίο trade website Travelution.nl, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά portal για χιλιάδες επαγγελματίες της Ολλανδίας.

Το περιοδικό «KALA», η έντυπη επετειακή έκδοση της ολλανδικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Griekenland.net, το οποίο εκδίδεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 15 χρόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας , φιλοξενεί την Αλόννησο με τις μοναδικές της ομορφιές και θα εκδοθεί σε 6.000 αντίτυπα που θα διανεμηθούν στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας.

Ο Δήμος Αλοννήσου συνεχίζει να βάζει πλώρη για νέους στόχους, με στοχευμένη παρουσίαση την φυσική ομορφιά της Αλοννήσου, έναν μοναδικό τόπο προορισμού για αξέχαστες διακοπές στον οικολογικό παράδεισο των Σποράδων.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και σε ατμόσφαιρα φιλοξενίας, στο παραδοσιακό γραφικό ελληνικό εστιατόριο «Filoxenia» του Άμστερνταμ, ειδικότερα, πάνω από 40 συμμετέχοντες δημοσιογράφοι, bloggers, ταξιδιωτικοί πράκτορες και κορυφαία στελέχη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ολλανδίας νιώσανε για ένα βράδυ τη γοητεία και την έλξη που ασκεί το νησί και γίνανε κοινωνοί της φυσικής μαγείας της Αλοννήσου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς μέσω video, για να «πάρει τη σκυτάλη» ο δήμαρχος της όμορφης πόλης του Zandvoort, κ. Niek Meijer, που μίλησε στη γλώσσα και την καρδιά των συμμετεχόντων για τις αξέχαστες διακοπές του στον οικολογικό παράδεισο τον Σποράδων.

Η ευρεία προβολή του νησιού είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών που αναπτύσσονται, μεταξύ των οποίων κατέχει εξέχουσα θέση η δράση προβολής του νησιού στις Βρυξέλλες, σε καλαίσθητο μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να «πάρουν γεύση» από τη γνήσια φιλοξενία του προορισμού, απολαμβάνοντας ελληνικά εδέσματα και δοκιμάζοντας τον αυθεντικό τόνο Αλοννήσου. Στους συμμετέχοντες, που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και εξέφρασαν την πρόθεσή τους για συνεργασία και ανάδειξη του προορισμού, με στόχο το περαιτέρω άνοιγμα στη βέλγική αγορά, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό.