Έναν από τους χειρότερους Ιούλιους στον τουρισμό έζησε από πλευράς κίνησης η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, από τότε που αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στη Θεσσαλία.

Η πληρότητα στα καταλύματα κυμάνθηκε στο 40% των προηγουμένων ετών με το ποσοστό να διαμορφώνεται κυρίως από την κίνηση των Σαββατοκύριακων καθώς οι καθημερινές ήταν πολύ λίγοι οι επισκέπτες.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στην εστίαση και ίσως και λίγο πιο άσχημη, καθώς οι επισκέπτες είτε από εντός, είτε από εκτός νομού περιοχές, δεν βγήκαν ιδιαίτερα για φαγητό, ποτό και καφέ.

Σε ότι αφορά τώρα στον Αύγουστο και σύμφωνα με όσα αναφέρειο εκπρόσωπος των επαγγελματικών της περιοχής Δημήτρης Γαλαγάλας, υπάρχει μία αύξηση στις κρατήσεις που εκτείνεται σε όλη την διάρκεια του μήνα, αλλά όχι τέτοια που να μπορεί να συγκριθεί με τα προηγούμενα χρόνια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι με βάση τους υπολογισμούς η πληρότητα τον κατ’ εξοχήν τουριστικό μήνα θα είναι στο 60% των προηγούμενων ετών. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις καταλυμάτων και εστίασης θα «βγάλουν» οριακά τα έξοδά τους.

Όσο για τους γάμους και τις βαπτίσεις που γίνονταν σωρηδόν στην περιοχή, ή έχουν αλλάξει τόπο τέλεσης ή έχουν μετατεθεί για την επόμενη χρονιά ή όσοι θα γίνουν είναι με πολύ λίγους καλεσμένους.

Π.Κ. karditsalive.net