Στο αγαπημένο του νησί τη Σκιάθο θα περάσει και φέτος το καλοκαίρι της διακοπές του ο σεΐχης και πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ Μπιν Τζασμίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr. Ο σεΐχης έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο νησί του Παπαδιαμάντη και αυτό το καλοκαίρι αναμένεται τον Αύγουστο ή ακόμη και στον Σεπτέμβριο, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Εμίρης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι αναμένεται να έρθει τον Αύγουστο στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Σύμφωνα με άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα στην βασιλική οικογένεια και ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Θέμα, ο Εμίρης αναμένεται να φθάσει με το ιδιωτικό αεροσκάφος του πιθανόν στην Κέρκυρα όπου θα τον περιμένει η πολυτελής θαλαμηγός της οικογένειας Katara, την οποία χρησιμοποιεί και ο πατέρας του και πρώην εμίρης Χαμάντ Μπιν Χαλιφα Αλ Θάνι. Στην Κέρκυρα είναι και μια από τις επενδύσεις της βασιλικής οικογένειας το πολυτελές θέρετρο Domes Miramare. Από την Κέρκυρα αναμένεται να κατηφορίσουν προς την Κεφαλονιά και το Φισκάρδο, ενώ τελικός προορισμός θα είναι η Μύκονος.

Θα είναι το πρώτο καλοκαίρι που η βασιλική οικογένεια του Κατάρ δεν θα προτιμήσει τη Σαρδηνία ή άλλες μεσογειακές χώρες για διακοπές ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες θα επιλέξει μονάχα την Ελλάδα. Φυσικά όλα θα εξαρτηθούν και από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τα μέτρα που θα ισχύουν. Βέβαια η ασφάλεια που τους παρέχει η θαλαμηγός τους είναι αποτρεπτική προς τον κορωνοϊό, ενώ αναμένεται όλο το πλήρωμα να τηρεί αυστηρούς κανόνες προστασίας και υγιεινής.

Φυσικά δεν είναι μονάχα ο Εμίρης και ο πατέρας του λάτρεις της Ελλάδας, μιας και άλλα μέλη της βασιλικής δυναστείας Αλ Θάνι προτιμούν τη χώρα μας. Ο σεΐχης και πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ Μπιν Τζασμίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, έρχεται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σκιάθο όπου φθάνει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο και στη συνέχεια επιβιβάζεται στην πολυτελή θαλαμηγό του Al Mirqab η οποία ξεχειμωνιάζει πολλούς μήνες στη χώρα μας και πάντα τον περιμένει ανοικτά της παραλίας Κουκουναριές στη Σκιάθο.

Όπως είπε άνθρωπος της βασιλικής οικογένειας το πρόγραμμα της παραμονής του σεϊχη θα είναι πιο σύντομο από τις άλλες χρονιές και αυτό λόγο κορωνοϊού. Μάλιστα αντι για φέτος να έρθει από Ιούλιο όπως συνήθως κάνει φέτος έχει προγραμματίσει να έρθει τον Αύγουστο και ίσως και τον Σεπτέμβριο. Από τη Σκιάθο θα βρεθεί και στη Μύκονο ενώ δεν αποκλείεται να ταξιδέψει και μέχρι την Κρήτη ή την Ρόδο κάτι το οποίο θα αποφασιστεί όταν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Η Σκιάθος, είναι το πλέον αγαπημένο νησί του Εμίρη του Κατάρ ενώ τον περασμένο Ιανουάριο είχε προσκαλέσει στο Κατάρ και τον δήμαρχο του νησιού στον οποίο είχε αποκαλύψει ότι θα τον ενδιέφερε μια επένδυση στο νησί του Παπαδιαμάντη το οποίο επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του και τους φίλους του.

Ο σεϊχης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Τζασμίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, με προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια μένει πάντα στην θαλαμηγό του την AL Mirqab η οποία συμπεριλαμβάνεται στα θαύματα, όχι του κόσμου, αλλά της ναυπηγικής! Διαθέτει δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου, 12 σουίτες και κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια. Για τους γκουρού της αγοράς σκαφών, αυτή τη στιγμή είναι το εικοστό μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα δέκα ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Ναυπηγήθηκε το 2008 στο Wewelsfleth της Γερμανίας ενώ χαρακτηρίστηκε ως το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πολυτελές γιοτ έχει και δική του σελίδα στο Wikipedia. Αρχιτέκτονας της θαλαμηγού ήταν ο Tim Heywood ενώ την εσωτερική διακόσμηση ανέλαβε ο Andrew Winch, διακεκριμένος designer θαλαμηγών και γιοτ.

Χ.Ψ.