Αντιμέτωποι με τεράστιο όγκο εργασίας βρίσκονται καθημερινά οι ελάχιστοι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας στον Βόλο, που καλύπτει με τρεις υπαλλήλους τις ανάγκες όλης της Θεσσαλίας. Παρά τη δραματική υποστελέχωση που παρατηρείται την τελευταία 5ετία, πραγματοποιούνται ωστόσο κανονικά οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και τουριστικά καταλύματα. Έλεγχοι οι οποίοι πρόκειται να ...εντατικοποιηθούν ενόψει της θερινής περιόδου.

Βάσει οργανογράμματος προβλέπονται επτά άτομα στο γραφείο του ΕΟΤ που εδρεύει στον Βόλο και καλύπτει όλη την περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά παρά τα αλλεπάλληλα υπομνήματα που τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου υπουργείου, εντούτοις το αίτημα της πρόσληψης προσωπικού, παραμένει.

Παλαιότερα η υπηρεσία, που είναι νευραλγικής σημασίας, διέθετε 18 υπαλλήλους, οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν μετά τη συνταξιοδότησή τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά, τα οποία δυστυχώς δεν καλύφθηκαν, λόγω του παγώματος των προσλήψεων.

Στο μεταξύ, ένας εκ των τριών υπαλλήλων οδεύει προς συνταξιοδότηση στους επόμενους μήνες, γεγονός που συνεπάγεται μια επιπλέον κενή θέση που χρίζει άμεσης κάλυψης.

«Παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης, οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν κανονικά από την υπηρεσία μας, και αν παραστεί ανάγκη θα εξυπηρετήσω εγώ το συναλλασσόμενο κοινό, προκειμένου οι εργαζόμενοι να στελεχώσουν τα κλιμάκια που θα μεταβούν στα νησιά, για να διενεργήσουν ελέγχους στη διάρκεια της θερινής περιόδου», υπογραμμίζει ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, Δημήτρης Τριανταφύλλου.

Με τη θερινή σεζόν να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, πληθαίνουν τα αιτήματα που διατυπώνονται από τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες στον ΕΟΤ, τα οποία αφορούν κατά βάση νέες άδειες για τουριστικά γραφεία, για γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, ενοικιαζόμενα και καταλύματα σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των ρυθμών της συγκεκριμένης περιόδου.

Γλυκερία Υδραίου (Ταχυδρόμος)