Μεγάλα είναι τα προβλήματα που προκάλεσαν οι καιρικές συνθήκες εδώ και δέκα μέρες στους ξενοδόχους, καθώς υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων και πρόωρες αναχωρήσεις, ενώ οι ξενοδόχοι ελπίζουν ότι από την Παρασκευή που ο καιρός βελτιώνεται, θα κρατήσει για να μπορέσουν να δουλέψουν Ιούλιο, Αύγουστο και ένα μέρος του Σεπτέμβρη.

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, ευτυχώς η έντονη βροχόπτωση δε δημιούργησε νέα προβλήματα, τουλάχιστον στην πλευρά του Πηλίου και ορισμένες πτώσεις δένδρων αντιμετωπίζονται από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ωστόσο, λόγω της κακοκαιρίας ανέφερε ότι δεν χτυπάει το τηλέφωνο των ξενοδόχων, έχει σταματήσει να υπάρχει ζήτηση, ο κόσμος περιμένει να καλυτερεύσει ο καιρός, ενώ έγιναν ακυρώσεις και λίγες αναχωρήσεις πρόωρα, διότι όταν κάποιος πάει διακοπές και βρέχει δύο συνεχόμενες μέρες, κάθεται και στο σπίτι του.

«Όλα αυτά επηρεάζουν, υπήρχαν και «δύσκολα» δελτία ειδήσεων από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια για πλημμύρες, πνιγμούς και καταστροφές και όλα αυτά δεν βοηθούν, αλλά δημιουργούν προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Λόγω της κακοκαιρίας τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα, οι Έλληνες δεν μετακινήθηκαν, ενώ ακυρώθηκαν και κάποιες εκδηλώσεις, ενώ δύο γάμοι που έγιναν στο Ανατολικό Πήλιο έψαχναν να …βρουν εσωτερικό χώρο.

Ο κ. Ζαφείρης είπε ότι βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και ο καιρός τις τελευταίες 10 μέρες έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον τουρισμό.

Ευχή των ξενοδόχων είναι να βελτιωθεί ο καιρός, κάτι που θα γίνει από την Παρασκευή και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, ώστε οι επαγγελματίες να μπορέσουν να δουλέψουν 2-2,5 μήνες για να μπορέσουν να πληρώσει τις υποχρεώσεις τους, προς το κράτος κυρίως.

Τον Ιούλιο οι ξενοδόχοι αναμένουν στην περιοχή πληρότητες 80-90%, αν και φέτος υπάρχει μείωση στις προκρατήσεις και δεν υπάρχει τόσο μεγάλη κινητικότητα, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ο πρόεδρος είπε ότι η μείωση των προκρατήσεων ίσως οφείλεται στον καιρό, ενώ οι καλές προσφορές στα ξενοδοχεία, δίνουν ελπίδα να πάει καλύτερα η κατάσταση, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κάτι που όμως δεν αρκεί.

Μαγνησία