Την παραίτησή του από το Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε χθες ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, έπειτα από δύο χρόνια συμμετοχής στα διοικητικά του ομίλου. Ο κ. Ταμβακάκης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, εικάζεται όμως ότι η παραίτησή του σχετίζεται και με την αδυναμία εύρεσης διευθύνοντος συμβούλου επί περίπου ένα χρόνο και τη γενικότερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ξένου hedge fund μάνατζερ Πόλσον, που κατέχει ποσοστό της τάξης του 9% της Πειραιώς, και των λοιπών μεγαλομετόχων.

Την επόμενη εβδομάδα, αναμένονται δύο ακόμα παραιτήσεις μελών της Πειραιώς, του κ. Σταύρου Λεκκάκου, ο οποίος, κατέχοντας τη θέση του προέδρου της MIG, επέλεξε να επικεντρωθεί στο εγχείρημα της αναδιάρθρωσης του εν λόγω ομίλου, και της κυρίας Χαρίκλειας Απαλαγάκη, η οποία από 1η Μαρτίου θα αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα της ΕΕΤ.

Οι παραιτήσεις κορυφαίων στελεχών, δεν είναι άσχετες με την αποχώρηση Σάλλα ο οποίος τους επέλεξε για τους τοποθέτησε σε θέσεις κλειδιά στην τράπεζα. Η προέλαση Πόλσον, αν τελικά θα επικρατήσει στην ηγεσία της τράπεζας όπως θεωρείται πιθανόν, αναμένεται να σημαίνει εκτεταμένο «ξεκαθάρισμα» και στις χαμηλότερες στελεχιακές βαθμίδες του ομίλου. Κάποιοι μάλιστα από τους αποχωρούντες αναμένεται να πλαισιώσουν το εγχείρημα του άλλοτε ηγέτη του ομίλου Πειραιώς, στην Παγκρήτια Τράπεζα.