Την αγανάκτηση Ελλήνων και ξένων τουριστών προκαλεί το ATM της Eurobank που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της γνωστής λουτρόπολης του Πλαταμώνα η οποία, εκτός των άλλων, αποτελεί και σταθερό προορισμό χιλιάδων Θεσσαλών, κυρίως Λαρισαίων.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι οργισμένες διαμαρτυρίες παραθεριστών, διότι το μηχάνημα όχι μόνο δεν τους επιτρέπει να κάνουν ανάληψη χρημάτων αλλά τους παρακρατεί και την τραπεζική τους κάρτα, οδηγώντας την υποχρεωτικά σε ακύρωση και απόσυρση από κάθε περαιτέρω χρήση!

Συναλλασσόμενοι με το συγκεκριμένο ATM, μέσω του διατραπεζικού προγράμματος ΔΙΑΣ, εξηγούν ότι επιλέγοντας «ερώτηση υπολοίπου», μόλις πάρουν στα χέρια τους το χαρτάκι με την σχετική ενημέρωση, δεν προλαβαίνουν καν να πατήσουν το «ναι» στο ερώτημα που εμφανίζεται στην οθόνη αν επιθυμούν άλλη συναλλαγή. Και αυτό γιατί η κάρτα τους μπλοκάρεται από το μηχάνημα «για λόγους ασφάλειας», επειδή – αναφέρεται πάλι στην οθόνη- παρήλθε ο σχετικός χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους για να προχωρήσουν στη νέα συναλλαγή!

Από εκεί και μετά αρχίζει ο Γολγοθάς Ελλήνων και ξένων αποταμιευτών που είχαν την ατυχία να επισκεφτούν το συγκεκριμένο μηχάνημα και να απολέσουν την τραπεζική τους κάρτα. Αρκετοί, κυρίως αλλοδαποί τουρίστες, μόλις αντιλαμβάνονται τι συνέβη τηλεφωνούν απεγνωσμένοι στην Eurobank της Κατερίνης στην οποία υπάγεται το συγκεκριμένο ΑΤΜ, όπου εμβρόντητοι πληροφορούνται ότι η κάρτα τους έχει ακυρωθεί για "λόγους ασφαλείας" και πλέον θα πρέπει να απευθυνθούν στην τράπεζά τους για να τους εκδώσει καινούργια! Που να τη βρουν όμως την τράπεζά τους οι βαλκάνιοι που κατακλύζουν τον Πλαταμώνα και τις γύρω παραλίες; Παρόμοια περιστατικά έχουν βέβαια συμβεί και με Έλληνες κατόχους καρτών.

Εφτά περιπτώσεις πελατών του έχει άλλωστε καταγράψει ένα κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής, επισημαίνοντας παράλληλα το κακό που προκαλεί η ανευθυνότητα κάποιων οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το …δύσκολο έργο της εύρυθμης λειτουργία ενός παραλιακού ΑΤΜ.

Πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση κατά την οποία η χώρα μας αυτοδυσφημείται στα μάτια των επισκεπτών της, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Ας το πληροφορηθούν τουλάχιστον στα κεντρικά της συγκεκριμένης τράπεζας η οποία, από όσο γνωρίζουμε, κάθε άλλο παρά αδιαφορεί όταν υποπίπτουν στην αντίληψή της τέτοιες συμπεριφορές υπαλλήλων της ...

Κ.Τ.