Tην σημασία των συνεταιριστικών τραπεζών ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ι.Δραγασάκης κατά την παρουσίαση που έγινε χθες Πέμπτη 18/5 στα πλαίσια του προγράμματος Δεύτερη Ευκαιρία – Εγκαιρη Προειδοποίηση. 

Το πρόγραμμα που μπαίνει σε πιλοτική εφαρμογή από την Ευρωπαική Επιτροπή για 700 ελληνικές επιχειρήσεις στοχεύει στην παροχή τεχνογνωσίας για την αναδιάρθρωση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Στο πρόγραμμα που φιλοδοξεί σε 3 χρόνια να έχει διασώσει 20000  επιχειρήσεις εντάσσονται η Ισπανία, η Ιταλία και η Πολωνία.

Οι χώρες που παρέχουν τεχνογνωσία είναι η Γερμανία, το Βέλγιο και η Δανία.

Ο κ Δραγασάκης αναγνωρίζοντας το γενικότερο πρόβλημα έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης για την ελληνική οικονομία στάθηκε στις Συνεταιριστικές Τράπεζες, επισημαίνοντας ότι μπορούν να αποτελέσουν  μια νέα βάση για την υγιείς χρηματοδοτήσεις.

Αναφέρθηκε παράλληλα στις αιτήσεις για χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων με βάση τα νέα κίνητρα που προσφέρονται, τοι οποίες ανέρχονται σε 600.

 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρεί ότι η επιστροφή της υγιούς χρηματοδότησης στην αγορά είναι απαραίτητη προυπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αναγνώρισε όμως και το βάθος του προβλήματος λέγοντας ότι όλα αυτά είναι κάποια πρώτα βήματα, όχι όμως αρκετά για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

www.bankingnews.gr