Κάτω από 10% οι αναμενόμενες απώλειες πωλήσεων της θεσσαλικής αλευροβιομηχανίας Μύλοι Λούλη το α' εξάμηνο, καθώς η αύξηση πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ αντιστάθμισε την πίεση από τη μείωση της εκτός σπιτιού κατανάλωσης.

Περιορισμένες απώλειες από την πανδημία «μετρά» η αλευροβιομηχανία Μύλοι Λούλη, εξέλιξη που μεταφράζεται σε πρόβλεψη για μονοψήφια υποχώρηση εσόδων στο πρώτο εξάμηνο του έτους. 

Ισχυρό ανάχωμα για την κατηγορία των αλεύρων αποτέλεσε η αυξημένη κατανάλωση στο ράφι, που κάποιες βδομάδες εμφάνισε ρυθμούς ακόμα και πάνω από 100%, ενώ η διατήρηση της λειτουργίας των φούρνων, παρά το γεγονός ότι εμφάνισαν σημαντική υποχώρηση στις πωλήσεις τους, μετρίασε τις απώλειες στις πωλούμενες ποσότητες προϊόντων για επαγγελματική χρήση, που επηρεάστηκαν σημαντικά από το γενικό lockdown στο κανάλι της εκτός σπιτιού κατανάλωσης.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Μύλοι Λούλη, η αλευροβιομηχανία εμφάνισε διαχειρίσιμο ποσοστό υποχώρησης πωλήσεων στο τετράμηνο, γεγονός που αφήνει το περιθώριο για πρόβλεψη μονοψήφιας μείωσης εσόδων στο πρώτο εξάμηνο. 

Παρά την προκλητική συγκυρία της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, θετικά δείγματα γραφής είχαν τα νέα λανσαρίσματα μειγμάτων για την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική της σειρά Easy Bake που πραγματοποίησε η αλευροβιομηχανία σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη των μέτρων περιορισμού στις μετακινήσεις. Ο αναγκαστικός εγκλεισμός και η στροφή στο μαγείρεμα στο σπίτι ενίσχυσε τη διάθεση των καταναλωτών να δοκιμάσουν νέες προτάσεις, δημιουργώντας ευνοϊκές προϋποθέσεις για τους νέους κωδικούς. 

Την ίδια ώρα, τα πρώτα μηνύματα από το φετινό ουσιαστικά «ντεμπούτο» της θυγατρικής στην Βουλγαρία «Loulis Mel-Bulgaria EAD» είναι ενθαρρυντικά. Μολονότι  η πλήρης παραγωγική ενεργοποίηση των μύλων στην Σόφια συνέπεσε με την κρίση του CONVID 19, η πορεία της θυγατρικής κινείται πάνω από τους αρχικούς στόχους.

Σχετικά με την πορεία των μεγεθών την περσινή χρήσης, η εισηγμένη αλευροβιομηχανία αναμένεται να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα του 2019 τις προσεχείς ημέρες. Σύμφωνα με τα στελέχη της Μύλοι Λούλη, οι περσινές επιδόσεις κινήθηκαν στο πλαίσιο των προβλέψεων, οι οποίες όπως αποτυπώθηκαν στην οικονομική έκθεση του πρώτου εξαμήνου, αφορούν σε συνολικές πωλήσεις 103 εκατ. ευρώ, και κέρδη προ φόρων στα 4,1 εκατ ευρώ.

Δανάη Αλεξάκη Businessdaily.gr