Στα ράφια των σούπερ μάρκετ βρίσκονται με ισχυρή παρουσία τα θεσσαλικά αναψυκτικά Κλιάφα, κάτι που ήταν προγραμματισμένο να συμβεί μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδερφών Σαράντη.

Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει επαναλανσάρει σε κουτάκι αλουμινίου και σε πλαστικό μπουκάλι PET 500ml την οικογένεια Κλιάφα πορτοκαλάδα αλλά και λεμονάδα. Να σημειωθεί ότι για την Κλιάφα ο όμιλος έχει καταρτίσει επενδυτικό πλάνο 15 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση τον τελευταίο ισολογισμό για το 2019 η εταιρεία είχε καταγράψει κύκλο εργασιών 1,25 εκατ. ευρώ και ζημιογόνα αποτελέσματα της τάξεως των 87 χιλ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ το 2018 και ζημιών 72 χιλιάδων ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι ο όμιλος εκτός από τις συσκευασίες αναψυκτικών Κλιάφα τοποθέτησε και το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό Δουμπιά. Πρόκειται για δύο κινήσεις που έρχονται ως αποτέλεσμα των δύο εξαγορών που πραγματοποίησε η οικογένεια Σαράντη εντός των πρώτων μηνών του 2020 από την οικογένεια Κλιάφα και από τον όμιλο Μαλαματίνα αντίστοιχα.

Γ. Λαµπίρης foodreporter