Ξενάγηση στους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει εντός των προσεχών ημερών η Νορβηγική πολυεθνική Yara στο χώρο των λιπασμάτων, καθώς η επιχείρηση ετοιμάζεται να λειτουργήσει την νέα μονάδα παραγωγής που κατασκεύασε στη Β΄ΒΙΠΕ Βόλου.

Η Yara συμπληρώνει πάνω από 20 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας. Το Νοέμβριο του 1997 ξεκίνησε ως Hydro-Agri Ελλάς και το καλοκαίρι του 2004 μετασχηματίστηκε σε Yara Ελλάς. Το φθινόπωρο του 2004 ξεκίνησε ο περαιτέρω εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της. Το διάστημα 2008 - 2013 η Yara Ελλάς σταθεροποιείται στην ελληνική αγορά και από το 2013 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με την ίδια, θεωρείται ηγέτης στην αγορά λιπασμάτων.

Η ανέγερση του νέου εργοστασίου στον Βόλο έγινε σε γήπεδο 35 στρεμμάτων και περιλαμβάνει την κατασκευή του κυρίως βιομηχανικού κτιρίου 8.500 τ.μ, του κτιρίου διοίκησης και βοηθητικών χώρων και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ανάδοχος του έργου ήταν η “Μπαλλιάν Τεχνική”.

Παρουσία σε 50 χώρες

Βασισμένη στην κληρονομιά από τη νορβηγική Hydro και το καράβι των Viking, το γνωστό εμπορικό της σήμα, η Yara είναι μια νορβηγική εταιρεία που βασίζεται στη μετατροπή ενέργειας, φυσικών ορυκτών και αζώτου σε προϊόντα θρέψης για τις καλλιέργειες και σε βιομηχανικές λύσεις. Το 2018, η Yara διατηρεί τη θέση της παγκόσμια ως πάροχος ανόργανων αζωτούχων λιπασμάτων και βιομηχανικών προϊόντων. Η εταιρεία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αμμωνία, τα νιτρικά και τα ειδικά λιπάσματα.

Με συνεχή λειτουργία σε περισσότερες από 50 χώρες και πωλήσεις σε περισσότερες από 150 χώρες, η Yara έχει μοναδική θέση στην παγκόσμια αγορά λιπασμάτων και βιομηχανικών λύσεων. Οι δραστηριότητες της Yara σήμερα ποικίλουν από την εξόρυξη φώσφορου και την παραγωγή αμμωνίας / ουρίας, μέχρι την εμπορία βασικών προϊόντων και ιδιαίτερα εξειδικευμένων προϊόντων για την γεωργία και τη βιομηχανία. 

Ζ.Η. Thessaliaeconomy.gr