Ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του ελέγχου της "Σουρωτή” πραγματοποίησε ο όμιλος Σαββίδη, έπειτα από την απόκτηση 702.471 μετοχών (ποσοστό 4,5%) της εταιρείας που κατείχε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής (ΑΣΣ).

Έπειτα από δημοπρασία που πραγματοποίησε ο Συνεταιρισμός, ο όμιλος Σαββίδη απέκτησε το πακέτο των μετοχών, έναντι 1,05 ευρώ/μετοχή. Η πώληση του 4,5% (702.471 μετοχών) είχε επιχειρηθεί και τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά τελικά ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, λόγω μη προσέλευσης ενδιαφερόμενων. Στη νέα δημοπρασία, η τιμή εκκίνησης έχει υποχωρήσει στα 1,05 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1,20 ευρώ ανά μετοχή που ζητούσε ο Συνεταιρισμός.

Μετά την απόκτηση των μετοχών, το ποσοστό του ομίλου Σαββίδη ανέρχεται σε 48,3%, ενώ το ποσοστό της Coca Cola ανέρχεται σε 18,13%. Μέτοχοι στην εταιρεία είναι επίσης ο Δήμος Θέρμης και η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο δήμος σχεδιάζει να βγάλει σε δημοπρασία αρχικά το 10,9% των μετοχών του, για το οποίο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από την πλευρά Σαββίδη. Eκτός από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σουρωτής (4,5%) και το Δήμο Θέρμης (16%), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέχει ποσοστό 4,5% της εταιρείας, ο Σύλλογος Ορφέας Σουρωτής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας από 0,5% έκαστος, ενώ ο όμιλος Λιακουνάκου διατηρεί ακόμη ένα επιπλέον ποσοστό 2,5% (σ.σ. το 15% πλειστηριάστηκε από την Τρ. Πειραιώς).

Σημειώνεται πως η Σουρωτή με μερίδιο αγοράς 58% (πηγή: IRI) είναι leader στην αγορά του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού.

Capital.gr