Τις παλιές καλές εποχές θυμίζει η δραστηριότητα στο εργοστάσιο της Intrakat, στη Γιάννουλη της Λάρισας, καθώς ο όμιλος Κόκκαλη αναλαμβάνει ολοένα και περισσότερα έργα το τελευταίο διάστημα. Η εξέλιξη έχει ευεργετική επίδραση στην απασχόληση καθώς αυξάνονται οι θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Στο κατασκευαστικό σκέλος, η Intrakat συνεχίζει την υλοποίηση έργων όπως κατασκευές οδικών αρτηριών, φράγματα και υδραυλικά έργα, τηλεπικοινωνιακά έργα, αεροδρόμια, κτιριακές υποδομές, νοσοκομεία, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και περιβαλλοντικά έργα, κατασκευές σύνθετων τουριστικών, ξενοδοχειακών και οικιστικών, μεταξύ άλλων, αλλά και οικίσκους για προσφυγικά χωριά.

 Το μεγαλύτερο, που ήδη ολοκληρώνεται, αφορά στον Αυτοκινητόδρομο Πελοποννήσου (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα) που εκτελείται από την Κοινοπραξία "Μωρέας" (ΑΚΤΩΡ: 71,67%, J&P ΑΒΑΞ: 15%, INTRAKAT: 13,3%). Μέσω του εργοληπτικού πτυχίου 7ης τάξης που κατέχει, ο όμιλος συμμετέχει ανταγωνιστικά στις δημοπρασίες που διενεργούνται για την ανάληψη νέων κατασκευαστικών έργων.

Ακόμη στο Real Estate προχωρά στην ανάπτυξη τουριστικών κατοικιών σε πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς και στην ανάπτυξη και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων (Βoutique Hotels) στην Αθήνα και σε άλλους πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς, ενώ στον τομέα της Ενέργειας, μετά το Αιολικό Πάρκο ισχύος 21MW στη Βοιωτία, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία πέρυσι, προχωρά στην ενίσχυση του αιολικού δυναμικού της με δύο νέες μονάδες παραγωγής 17MW και 12MW αντίστοιχα σε δύο θέσεις στη Βοιωτία, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης.

Εκτός ελληνικής αγοράς, σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή νοσοκομείου στο Shtip στα Σκόπια, προϋπολογισμού 29,2 εκατ. ευρώ και με διάρκεια κατασκευής 24 μήνες (+ 24 μήνες συντήρηση), για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας το οποίο χρηματοδοτεί και το έργο, καθώς και για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης Vlora στην Αλβανία, προϋπολογισμού 8,2 εκατ. ευρώ και με διάρκεια κατασκευής 15 μήνες (+ 12 μήνες συντήρηση) για λογαριασμό του Αλβανικού Κράτους. Το έργο χρηματοδοτείται από το Γενικό Χρηματοδοτικό Ταμείο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εντός του 2016 ο όμιλος Intrakat υπέγραψε νέες συμβάσεις ύψους 80,2 εκατ. ενώ το συνολικό ανεκτέλεστο του στο τέλος Ιουνίου 2016 ανέρχονταν σε 226 εκατ. ευρώ. 

Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 95,6 εκατ. ευρώ, έναντι 68,1 εκατ. ευρώ το ά εξάμηνο του 2015, σημειώνοντας αύξηση κατά 40,3%.