Με άνοδο της τάξης των 5 εκατ. ευρώ ή 21% κινήθηκαν οι πωλήσεις της Τρικαλινής μπισκοτοβιομηχανίας Βιολάντα το 2019, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εταιρεία. 

Συγκεκριμένα, ο τζίρος ξεπέρασε τα 25 εκατ. ευρώ, το EBITDA διαμορφώθηκε αυξημένο κατά 42,5% στα 5,67 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων έφτασαν στα 5,11 εκατ. ευρώ, κινούμενα θετικά κατά σχεδόν 50%. «Η προώθηση νέων προϊόντων, η εργατικότητα και οι άριστες σχέσεις με τους συνεργάτες μας, σε συνδυασμό με την εδραίωση των διεθνών δραστηριοτήτων μας, οδήγησαν σε ακόμη πιο θετικά πρόσημα», είναι το σχόλιο της διοίκησης της εταιρείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε επίπεδο ομίλου, τα ίδια κεφάλαια είναι επίσης αυξημένα και διαμορφώνονται σε 15,7 εκατ. ευρώ, από 11,3 εκατ. που ήταν το 2018. Στο +24% η Βιολάντα Α.Ε. Οι πωλήσεις της θυγατρικής του ομίλου, Βιολάντα Α.Ε. αυξήθηκαν κατά 24%, μια ανάσα από τα 21 εκατ. ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά την Baker, θυγατρική που τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2017, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν μεν κατά μονοψήφιο ποσοστό, αλλά η κερδοφορία της κινήθηκε πτωτικά. 

Η Baker είναι η δεύτερη παραγωγική μονάδα του ομίλου, εντός της οποίας λειτουργεί μια πλήρως καθετοποιημένη γραμμή παραγωγής μπισκότων και snacks, συνολικής ετήσιας δυναμικής 2.500 τόνων. Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί υποδομές για εγκατάσταση δεύτερης γραμμής ισοδύναμης παραγωγής, ενώ η εταιρεία έχει αναλάβει σημαντικό μέρος των εξαγωγικών δραστηριοτήτων του ομίλου, που βαίνει αυξανόμενο. 

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Κώστας Τζιωρτζιώτης

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Χριστίνα Παπαγιάννη foodreporter)