Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η μονάδα παραγωγής μπαταριών της Sunlight στο Ολβιο της Ξάνθης. Η πλήρης αποκατάσταση της παραγωγής όμως, στα προ της πυρκαγιάς επίπεδα, αναμένεται εντός του 1ου τριμήνου του 2019.

Προχθές η διοίκηση της Sunlight, για πρώτη φορά μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε ανήμερα την Πρωτομαγιά στη μονάδα παραγωγής μπαταριών έλξης, έδωσε πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι η πληγείσα γραμμή παραγωγής μπαταριών συνεισέφερε σε μεγάλο ποσοστό του ετήσιου τζίρου και ότι τώρα αναζητούνται τρόποι αναπλήρωσης των απωλειών. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις που έχουν πληγεί είναι επαρκώς ασφαλισμένες για κάθε ζημία από κοινοπραξία 8 ασφαλιστικών. Οι ασφαλιστικές καλύψεις αφορούν τόσο αποκατάσταση ζημιών λόγω πυρός αλλά και μελλοντική απώλεια κερδών (loss of profit).

Τέλος η εταιρεία γνωστοποιεί ότι την περασμένη Παρασκευή ζήτησε από την Επ. Κεφαλαιαγοράς την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των ομολογιών της στο Χ.Α.