Οι πολυάσχολοι επιχειρηματίες περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καθισμένοι στο γραφείο τους, ή σε μια αίθουσα συνεδριάσεων, στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί επιβαρυντικό για την υγεία. Είναι χρήσιμο να έχουν κατά νου όλοι όσοι κάνουν καθιστική ζωή, μερικές απλές, αλλά βασικές διατροφικές συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να διατηρούν μία συνολικά καλύτερη υγεία.  

Μία πρώτη συμβουλή είναι να αποφεύγονται τα αναψυκτικά και τα ζαχαρούχα ποτά, τα οποία είναι πηγές θερμίδων και περιττών στοιχείων που προσθέτουν βάρος. Προσοχή χρειάζεται και στην καφεΐνη, η οποία πολλές φορές συνοδεύεται από την πρόσληψη αρκετής ζάχαρης. Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να έχει κανείς υπόψη του είναι ότι οι καραμέλες μπορεί να είναι νόστιμες στη γεύση, αλλά δεν καλύπτουν την πείνα σας, αντιθέτως ανοίγουν την όρεξη. Αντί λοιπόν, να επισκέπτεστε το μηχάνημα αυτόματης πώλησης, φέρτε ένα σνακ από το σπίτι, όπως καρότα, φρέσκα φρούτα, μικρές ποσότητες αποξηραμένων φρούτων, αλμυρά κράκερ, ακόμα και τσίχλες χωρίς ζάχαρη.

Οι πολλές ώρες στην καρέκλα δεν βοηθούν, επομένως καλό είναι να περπατάτε γύρω από το γραφείο και να κάνετε διατάσεις. Το σημαντικό είναι να μετακινήστε συχνά-πυκνά. Μία έξυπνη μορφή άσκησης είναι οι σκάλες αντί για το ασανσέρ, για να φτάσετε στο γραφείο σας. Καθώς ανεβαίνετε, βάλτε τα δάχτυλα των ποδιών σας στην άκρη της σκάλας και ανεβείτε με στις μύτες, έτσι ώστε να ασκηθείτε περισσότερο. Τέλος, επειδή το φαγητό από έξω ή από τα delivery συνοδεύεται από πολλές περιττές θερμίδερς, καλό είναι να φέρνετε το γεύμα σας στο γραφείο από το σπίτι. Αυτή η επιλογή, σημαίνει ότι θα ξοδεύετε και λιγότερα χρήματα σε καθημερινή βάση στο γραφείο.

ΠΗΓΗ: Rizopoulos post