Ο διακεκριμένος νομικός, Γιάννος Γραμματίδης, με καταγωγή από την Λάρισα, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύπρο, αναφέροντας ο ίδιος ότι έκλεισε ένα κεφάλαιο στην Ελλάδα τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο ως δικηγόρος, αλλά και ως ιδρυτής του πολιτικού φορέα της Νέας Πορείας, που δημιούργησε το 2015. 

Ο Γιάννος Γραμματίδης, μιλώντας στο Bankingnews.gr, εξήγησε ότι η επαγγελματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηριχθεί με βάση τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές. 

Ο ίδιος λέει ότι ένα δικηγορικό γραφείο δεν μπορεί να επιβιώσει με συντελεστή 85%, όταν στην Κύπρο ο φορολογικός συντελεστής διαμορφώνεται στο 12,5%. 

Προσθέτει ότι μια δικηγορική εταιρεία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα έξοδά της όταν το διαθέσιμο εισόδημα που απομένει διαμορφώνεται στο 15% όταν τα πραγματικά έξοδα της δικηγορικής εταιρείας απαιτούν το 50% του ετήσιου τζίρου για να λειτουργήσει. 

Υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση να βάζει φόρους όταν δεν μπορεί να παραχθεί πλούτος που πρέπει να φορολογηθεί. 

Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης υποστηρίζει ότι εξαιτίας του πολιτικού προσωπικού της χώρας οδηγεί το πιο παραγωγικό δυναμικό της χώρας στην έξοδο από τη χώρα διότι πλέον η Ελλάδα είναι κατεστραμμένη και θα απαιτηθούν τουλάχιστον 15 χρόνια για να επιστρέψει στο 2007 και κυρίως να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας. 

Στο απλό ερώτημα για τι έφυγε από την Ελλάδα, τη χώρα που γεννήθηκε, έπειτα από 40 χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας, ο κ. Γ. Γραμματίδης λέει ότι ένα ερώτημα οδυνηρό και η απάντηση στρέφεται προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας που αποφασίζει για τον μέλλον της Ελλάδας και των πολιτικών, το οποίο αποδεικνύεται κατώτερο των προσδοκιών. 

Ο ίδιος αποδίδει ευθύνες και στους πολίτες για τις επιλογές τους καθώς αναζητούν εκπροσώπους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πραγματικά προβλήματα τα χώρας.