Απλήρωτοι για διάστημα περίπου έξι μηνών παραμένουν οι εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Πρόκειται για 6 υπαλλήλους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και τρεις που παρέχουν παράλληλες υπηρεσίες στο ίδιο το Επιμελητήριο, αλλά ούτε αυτοί έχουν πληρωθεί.

Η επιχείρηση του Επιμελητηρίου, παρά τα μεγαλεπήβολα επιχειρηματικά σχέδια που παρουσίασε για το μέλλον της ο επικεφαλής της Δημήτρης Παπαλέξης τον περασμένο Νοέμβριο, δεν κατάφερε τελικά να βγάλει χρήματα ούτε για τους μισθούς των εργαζομένων της.

Εν τω μεταξύ την παραίτησή της υπέβαλε από το όργανο της Γενικής Συνέλευσης της Αναπτυξιακής το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κυρία Ζωή Ακριβούλη. Το γεγονός ότι η παραίτηση της κυρίας Ακριβούλη πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τελευταίο δημοσίευμα του thessaliaeconomy.gr για την “θυγατρική” του φορέα, μάλλον δεν είναι άσχετο με όσα αποκαλύπτονται για τα πεπραγμένα της.

Η αντικατάσταση της κυρίας Ακριβούλη, όπως και η αναζήτηση τρόπων για να καταβληθούν οι μισθοί των υπαλλήλων της επιχείρησης, είναι δύο από τα θέματα που θα απασχολήσουν την αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ. επιμελητηρίου της Λάρισας.

Πάντως, το θέμα της οικονομικής ζημιάς που συνεχίζει να συσσωρεύει η Αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου από αλλότριες δραστηριότητες, όπως είναι τα μυθολογικά πάρκα, και ο τρόπος με τον οποίο αυτή μπορεί να καλυφθεί, παραμένει ζητούμενο.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr