Σε συµφωνία για την απόκτηση του 85% του µετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας «Υδρόγειος» προχώρησε ο όµιλος Reale, µέσω της µητρικής εταιρείας Società Reale Mutua di Assicurazioni. Το πρώτο στάδιο της συµφωνίας προβλέπει την απόκτηση του 75% του µετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (70% από τους βασικούς µετόχους την οικογένεια Κασκαρέλη και 5% από µετόχους µειοψηφίας). Η διαδικασία αναµένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους µήνες του 2024 και, σε ένα δεύτερο στάδιο έως το τέλος του 2026, προβλέπεται η απόκτηση του υπόλοιπου 10% του µετοχικού κεφαλαίου που διαθέτουν σήµερα οι βασικοί µέτοχοι.

Ο όµιλος Reale δραστηριοποιείται στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Χιλή και εκτός από ασφαλιστικές διαθέτει επίσης κτηµατοµεσιτικές, τραπεζικές και υγειονοµικές υπηρεσίες. Οπως σηµειώνεται σε ανακοίνωση της «Υδρογείου», αποτελεί µια από τις πιο φερέγγυες εταιρείες τόσο στην ιταλική όσο και στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, µε δείκτη φερεγγυότητας (SCR Ratio) που ανέρχεται στο 267% µε βάση τα στοιχεία του α΄ εξαµήνου του έτους. Απασχολεί περισσότερους από 4.000 εργαζοµένους, εξυπηρετεί 4,7 εκατ. ασφαλισµένους και πελάτες σε όλο τον κόσµο και διαθέτει δίκτυο µε περισσότερους από 2.380 συνδεδεµένους συνεργάτες και 3.070 ανεξάρτητους ασφαλιστικούς διαµεσολαβητές. Τα καθαρά κέρδη εξαµήνου του οµίλου ανήλθαν σε 149 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια σε 3,3 δισ. ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, η αξιοποίηση της γεωγραφικής διασποράς του δικτύου συνεργατών της Υδρογείου Ασφαλιστικής σε συνδυασµό µε την τεχνογνωσία του οµίλου Reale στις συνδυαστικές πωλήσεις αποτελεί στρατηγική επιλογή των δύο εταιρειών, µε κοινό στόχο την επέκταση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων και υπηρεσιών και τη δηµιουργία αξίας, µέσω της ανάπτυξης των ασφαλίσεων εκτός οχηµάτων. Ο διευθυντής του διεθνούς τµήµατος της Reale Group και διευθύνων σύµβουλος της Reale Seguros Spain Ιγνάσιο Μαρισκάλ, τόνισε ότι «η Υδρόγειος Ασφαλιστική συνιστά µια εξαιρετική ευκαιρία επέκτασης της γεωγραφικής διασποράς του οµίλου µέσω της διείσδυσης στη δυναµική και συνεχώς εξελισσόµενη ελληνική ασφαλιστική αγορά, που καταγράφει σηµαντικά ποσοστά ανάπτυξης αλλά χαµηλό, ακόµα, ποσοστό ασφαλιστικής συνείδησης, σε σχέση µε τον ευρωπαϊκό µέσο όρο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ∆.Σ. της «Υδρογείου» Αναστάσιος Κασκαρέλης σηµείωσε ότι «η εταιρεία θα επωφεληθεί σε πολλούς τοµείς, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στις νέες τεχνολογίες, στην καλύτερη διαχείριση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, ενώ θα συνεχίσει να προσφέρει ένα περιβάλλον όπου συνεργάτες και εργαζόµενοι θα µπορούν να αναπτυχθούν επιχειρηµατικά και να εξελιχθούν επαγγελµατικά».