Ο νεαρός ιδρυτής της Geabit, Βαγγέλης Καραθάνος από τα Τρίκαλα, παρουσίασε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την start up επιχείρησή του κατά την επίσκεψη τελευταίου στην φετινή ΔΕΘ.

 Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία στη διάρκεια της επίσκεψης του στο θεματικό περίπτερο «Ψηφιακή Ελλάδα», Digital Greece να ακούσει τις ιδέες, τις απόψεις και τους προβληματισμούς νέων Ελλήνων startuppers, παρουσία και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά.

Από τους πρώτους που πήραν το λόγο και ανέπτυξαν διάλογο με τον πρωθυπουργό ήταν ο Βαγγέλης Καραθάνος, ο οποίος μίλησε για την Geabit, την τεχνολογία η οποία συλλέγει με αισθητήρες τα δεδομένα κάθε καλλιέργειας και με επεξεργασία μέσω τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει πιθανά προβλήματα και ασθένειες σε αυτή.

Σημείωσε ότι ήδη στις καλλιέργειες που έχει εφαρμοστεί έχει παρατηρηθεί αύξηση 30% σε αυτές και όταν ρωτήθηκε από τον πρωθυπουργό για τη σχέση του με τη γεωργία, στάθηκε στην ίδρυση της επιχείρησης «Λιούλιος-Παπαευθυμίου», από τον αείμνηστο παππού του Ευάγγελο Παπαευθυμίου, και τη στενή σχέση της οικογένειας με τους αγρότες. Ήθελε είπε «να δώσει μια λύση στο πρόβλημά τους που βλέπουν μέσα σε μια νύχτα τις καλλιέργειές τους να χάνονται».

Η Geabit ήδη ξεκίνησε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ολλανδίας, ενώ βρίσκεται σε φάση χρηματοδότησης του προγράμματος από Ισραηλινά κεφάλαια.

trikalavoice.gr