"Έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ να κάνει μία αξιολόγηση των δυνατοτήτων, αυτή θα μας παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες και θα αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα".

Εξελίξεις στο θέμα της παραχώρησης χρήσεων δέκα περιφερειακών λιμανιών διεθνούς ενδιαφέροντος αναμένονται τις επόμενες μέρες, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 fm".

"Θα πρέπει να δούμε την αξιοποίηση των 10 Οργανισμών Λιμένων (μεταξύ αυτών και του Βόλου), να δούμε πώς θα αξιοποιηθούν -όχι να πωληθούν, να γίνει κάποια παραχώρηση χρήσεων- αυτά τα λιμάνια. Το πείραμα του ΟΛΠ και ιδιαίτερα του ΟΛΘ έδειξε ότι μπορεί να γίνει μερική ιδιωτικοποίηση ή παραχώρηση χρήσεων, η οποία να είναι επωφελής και για τον τόπο και για την οικονομία", ανέφερε ο υφυπουργός και διευκρίνισε: "Έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ να κάνει μία αξιολόγηση των δυνατοτήτων, αυτή θα μας παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες και θα αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα".

Χ.Ψ.