Οι εφοπλιστές Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης μαζί με τον Αλ. Εξάρχου έχουν επενδύσει όπως είναι γνωστό και στα media ελέγχοντας τους τηλεοπτικούς σταθμούς Action 24 και Αttica TV.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιχειρηματικό τους πλάνο στον συγκεκριμένο κλάδο δεν έχει αποκλίσεις και έως τώρα η ενασχόλησή τους με έναν άγνωστο για αυτούς τομέα δεν τους έχει αφήσει πικρή γεύση, όπως πολλοί στοιχημάτιζαν όταν ανακοίνωναν τη συμμετοχή τους στα δύο κανάλια.

Έτσι, όταν τους έγινε η πρόταση να αποκτήσουν «πακέτο» την εφημερίδα και το site του Πρώτου Θέματος, όχι μόνο δεν την απέρριψαν αλλά τη μελετούν. Θεωρούν ότι τυχόν απόκτηση του κορυφαίου site σε επισκεψιμότητα στη χώρα και μιας από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία κυριακάτικης εφημερίδας θα τους «ανέβαζε πίστα» στον κλάδο και θα ενίσχυε περαιτέρω το πρεστίζ τους. Βεβαίως, όλα είναι θέμα τιμήματος και οι εφοπλιστές έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν το παιχνίδι των υπεραξιών.

Έως τώρα, δεν υπάρχει deal και παράγοντες που βρίσκονται κοντά στις δύο πλευρές μοιράζουν τις πιθανότητες μεταξύ συμφωνίας και ναυαγίου. Οι πωλητές εκτιμούν ότι η οικονομία έχει μπροστά της τουλάχιστον τέσσερα καλά χρόνια με ότι αυτό σημαίνει για τα διαφημιστικά έσοδα και εκτιμούν ότι είναι μια καλή περίοδος για να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους σε καλή τιμή.  Υπάρχουν και δύο άλλοι παράγοντες που ενδεχομένως να παίξουν το ρόλο τους στην έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Ο πρώτος είναι η πτώση της κυκλοφορίας, όχι μόνο για το Πρώτο Θέμα, αλλά για όλες τις κυριακάτικες εκδόσεις. Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι ο αγοραστής -αν επιτευχθεί συμφωνία για τις μετοχές- θα βρεθεί αντιμέτωπος και με μια απαίτηση από το family office της Μαριάννας Λάτση που έχει αποκτήσει τα δάνεια του εκδοτικού group από την Intrum.

"Επίμονος κηπουρός"