«Ο πήχης είναι ψηλά αλλά είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρετε να περάσετε από πάνω». Με τα παραπάνω λόγια παρέδωσε ο κ. Δημήτρης Κάτσικας τις εκκρεμότητες - άμεσες και μεσομακροπρόθεσμες - του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη νέα του ηγεσία, τον θεσσαλό υπουργό κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Από πλευράς τους, υπουργός και υφυπουργός αναγνώρισαν το μεγάλο έργο της προηγούμενης τετραετίας και δεσμεύτηκαν να σταθούν αντάξιοι της σημερινής ψηφιακής Ελλάδας διευρύνοντας έτη περαιτέρω το αποτύπωμα της.

«Η διακυβέρνηση του Κυριάκου Πιερρακάκη, έκανε τα περισσότερα, ευτυχώς δεν τα έκανε όλα» σχολίασε, αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα ο κ. Παπαστεργίου. Απαριθμώντας τα μέχρι σήμερα βήματα σημείωσε ότι οι ψηφιακές προκλήσεις για την επόμενη τετραετία παραμένουν μεγάλες ενώ απαρίθμησε και τους τομείς στόχευσης για την συνέχεια. Σε αυτούς περιλαμβάνονται το θεσμικό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη, η ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, ο περαιτέρω εμπλουτισμός του Gov.gr με νέες διαδικασίες, με στόχο αυτές να φτάσουν τις 5.000 από 1.532 που είναι σήμερα, η ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβιβάσεων ακινήτων, οι έξυπνες πόλεις και ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς.

«Η ευθύνη, που αναλαμβάνω είναι τεράστια. Δεν σας κρύβω ότι το συναίσθημα που με διακατέχει είναι αυτό της χαρμολύπης: της χαράς για τον νέο ρόλο και της λύπης γιατί αφήνω μια θητεία 20 ετών στην αυτοδιοίκηση» πρόσθεσε ο νέος Υπουργός. Από πλευράς του ο κ. Κυρανάκης αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που του έδωσε, επεσήμανε ότι είναι ζωτικής σημασία να συνεχιστεί η εξαιρετική κατεύθυνση της ψηφιοποίησης αντιμετωπίζοντας ωστόσο αποτελεσματικά και τις οποίες προκλήσεις απορρέουν από αυτή.

Νίκη Παπάζογλου

φωτο eurokinisi