Προς ολοκλήρωση βαίνει η εξαγορά της θεσσαλικής Ελληνικοί Χυμοί Α.Ε. από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Μόλις την περασμένη Πέμπτη συστάθηκε η εταιρεία Juice Invest A.E. με μετόχους την Bespoke και το fund EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη, εταιρεία μέσω της οποίας θα γίνει η εξαγορά της Ελληνικοί Χυμοί Α.Ε. η οποία εδρεύει στη ΒΙΠΕ Λάρισας και η εξαγορά της είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο.

Η Ελληνικοί Χυμοί Α.Ε. παράγει χυμούς φρούτων μακράς διάρκειας για αυτόματους πωλητές αλλά κυκλοφορούν και στα σούπερ μάρκετ με πιο γνωστή την μάρκα Viva.

Στο νέο σχήμα η Bespoke κατέχει το 67,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Juice Invest και το EOS Capital Partners το υπόλοιπο 32,45%. Στο διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης εταιρείας ο Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο Ταμβακάκης αντιπρόεδρος.

Ο Αθηναίος επιχειρηματίας συμμετέχει με 10% και στην εταιρεία Larissa Face Cover των Νταβέλη - Τσερέπα η οποία εδρεύει στην ΒΙΠΕ της Λάρισας και παράγει προστατευτικές μάσκες.

Τέλος, σε ότι αφορά την ΙΟΝ πέρασε και επισήμως πλέον στα χέρια της Bespoke SGA Holdings του Θεοδωρόπουλου το 45% της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ, σε συνέχεια της σχετικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί πριν από λίγους μήνες. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, πάντως, ο επιχειρηματίας αναμένεται να ενεργοποιήσει και το άλλο σκέλος της συμφωνίας, που προβλέπει την απόκτηση επιπλέον μετοχών της ΙΟΝ προκειμένου να φτάσει να κατέχει κοντά στο 70% αυτής.

Λ.Ε. thessalieconomy.gr