Σε διαδικασία λύσης προχωρά η «Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας – Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα ΑΕ» με διακριτικό τίτλο «Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας Κε.Δι.Βι.Μ1». Η σχολή είχε ιδρυθεί το 2019, με έδρα το Κερατσίνι στον Πειραιά, από την Μύλοι Λούλη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), εγκρίθηκε η λύση και θέση σε εκκαθάριση της εταιρείας στις 15 Ιουνίου 2023, έπειτα από απόφαση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της. Με την ως άνω Γενική Συνέλευση, ορίστηκε ως εκκαθαριστής της ο Νικόλαος Φωτόπουλος, CEO και Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Loulis Food Ingredients.Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση διαχείρισης του ΔΣ της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας (1 Ιανουαρίου – 31 Δεκεμβρίου 2022), μετά την ολοκλήρωση των επαγγελματικών διαδικτυακών σεμιναρίων σε ειδικά θέματα σχετικά με την Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική που παρακολούθησαν αποκλειστικά πελάτες της μητρικής εταιρείας Loulis Food Ingredients, οι πωλήσεις της Εταιρείας για την χρήση του 2022 ανήλθαν στα 20.000 ευρώ από τα 37.000 ευρώ το 2021, παρουσιάζοντας μείωση κατά 45,95%. Επιπλέον, τα Κέρδη/(Ζημιές) προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) για το 2022 ανήλθαν στα -22.360 ευρώ από  -9.397 ευρώ το 2021.

Η Μύλοι Λούλη, της γνωστής θεσσαλικής οικογένειας από τον Βόλο, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία με τέσσερις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στη Σούρπη, το Κερατσίνι, τη Θήβα και το Toshevo, κατέχοντας την πρώτη θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία σε αλέσεις, πωλήσεις και τεχνολογία.

Ζ.Η. thessalieconomy.gr (με πληροφορίες από foodreporter)