Στασιμότητα επικρατεί στο θέμα της αξιοποίησης του αερολιμένος Νέας Αγχιάλου, εν αναμονή της επιλογής συμβούλου για τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια που δεν ανήκουν στην Fraport.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η παραχώρησή τους ενός αριθμού αεροδρομίων καθώς δεν αποκλείεται να εξαιρεθούν κάποια για στρατιωτικούς λόγους, όπως συνέβη στα λιμάνια, με την Αλεξανδρούπολη.

Τον περασμένο Φεβρουάριο το Υπερταμείο παρέλαβε 6 προτάσεις από υποψήφιες ομάδες συμβούλων, αριθμός που αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι το Υπερταμείο θα είναι σε θέση να επιλέξει έμπειρους συμβούλους.

Η επιλογή των συμβούλου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του γ’ τριμήνου, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της αποτύπωσης και τεχνικής και χρηματοοικονομικής αξιολόγησης των 22 αεροδρομίων.

Τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια είναι: Νέα Αγχίαλος, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Άραξος, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Ικαρία, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Καστοριά, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Πάρος, Σκύρος, Χίος, Σύρος,  Σητεία, Νάξος, Κοζάνη, Λήμνος.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr