Το ενδεχόµενο της εξαγοράς πανελλαδικού δικτύου περιπτέρων αλλά και mini markets ή ακόµη και µεµονωµένα σηµεία πώλησης σε mini markets εξετάζει ο επιχειρηµατίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Όπως αναφέρουν δηµοσιογραφικές πληροφορίες, η κίνηση αυτή, όσο και ασυνήθιστη να φαίνεται µε βάση το επιχειρηµατικό βεληνεκές του Σπύρου Θεοδωρόπουλου αλλά και µε τις συµφωνίες που έχει κάνει µε µεγάλες ελληνικές εταιρείες και οµίλους του εξωτερικού, έχει µια βάση λογικής.

Συγκεκριµένα, έχει να κάνει µε την απόκτηση δικτύου διανοµής τόσο των προϊόντων της ΙΟΝ, της οποίας πρόσφατα απέκτησε το 45% του µετοχικού της κεφαλαίου, όσο και άλλων δικών του brands για τα οποία ως σήµερα, κυρίως, χρησιµοποιεί ως βασικό δίκτυο διανοµής τις αλυσίδες σούπερ µάρκετ.

Με την πιθανή απόκτηση δικτύου περιπτέρων και mini – markets, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος αποκτά ένα ιδιόκτητο δίκτυο διανοµής, από τη µία πλευρά, και από την άλλη ενισχύει σηµαντικά τα περιθώρια κέρδους του, καθώς µπαίνει απ’ ευθείας στη λιανική.

Σηµειώνεται ότι ο επιχειρηµατίας πρόσφατα, προχώρησε στη σύσταση της Bespoke SGA Holdings µε µετοχικό κεφάλαιο ύψους 140 εκατ. ευρώ -εκ των οποίων 1,4 εκατ. θα καταβάλει ο ίδιος και 138,6 εκατ. ευρώ η εταιρεία «S.A.G. Investments & Holdings Limited», σε ισόποσες δόσεις µέχρι το τέλος του 2026.

Υπενθυµίζεται πως µετά την εξαγορά της Chipita Internatrional από την Mondelez, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, που συµµετέχει στο µετοχικό κεφάλαιο της γαλακτοβιοµηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, µαζί µε το fund EOS Capital Partners που διαχειρίζεται ο Απόστολος Ταµβακάκης προχώρησαν σε συµφωνία µε τους µετόχους της εταιρείας Ελληνικοί Χυµοί ΑΕΒΕ για την από κοινού τους συµµετοχή στο µετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Παράλληλα ανακοίνωσε και την απόκτηση των εταιρειών Έδεσµα και Αµβροσία µετά από συµφωνία µε τους βασικούς µετόχους των εταιρειών αυτών. 

Foodreporter