Στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών προχωράει σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία προϊόντων συσκευασίας και εκτυπώσεων, Antopack, η οποία έχει την έδρα της στην βιομηχανική ζώνη του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Antopack, του αείμνηστου ιδρυτή της TRT Άγγελου Αντωνίου, προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση δύο οικοπέδων στην περιοχή της Νέας Ιωνίας του Βόλου για να προχωρήσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου επενδυτικού πλάνου. Συνολική επιφάνεια άνω των 8 στρεμμάτων και για τα δύο οικόπεδα Το πρώτο εξ αυτών των οικοπέδων είναι 4.700 τ.μ. και το δεύτερο 4.074 τ.μ. τα οποία ανήκαν στην αντιπρόεδρο της εταιρείας, Τέα Αντωνίου και στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Αντωνίου. Tα δύο οικόπεδα αγοράστηκαν από την Antopack έναντι 146 χιλ. ευρώ το πρώτο και έναντι 144 χιλ. ευρώ το δεύτερο.

Nα σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κίνησης η εταιρεία θα προβεί στην πώληση ηλεκτρικής ενέργειας προς παρόχους.

Ας σημειωθεί ότι, στον εκτυπωτικό τομέα, μεταξύ των πελατών της εταιρείας είναι η Barilla, τα μπισκότα Παπαδοπούλου καθώς και ζυθοποιίες όπως η Αθηναϊκή αλλά και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία για λογαριασμό των οποίων δημιουργεί και εκτυπώνει τις σχετικές ετικέτες που τοποθετούνται στα μπουκάλια τους.

Στις συνεργασίες της εταιρείας καταγράφονται επίσης και επιχειρήσεις της περιοχής όπως ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς καθώς και η τοπική γαλακτοβιομηχανία S.H.M Hellas που εξαγοράστηκε προ διετίας από την Lactalis.

Κύκλος εργασιών

2019: 7,78 εκατ. ευρώ

2018: 8 εκατ. ευρώ

Αποτελέσματα μετά από φόρους

2019: 157,33 χιλ. ευρώ

2018: 213,58 χιλ. ευρώ

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Γιώργο Λαμπίρη Foodreporter)