Αγωγή κατά του Δημοσίου και ονομαστικά κατά δύο υπουργών και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατέθεσε το τηλεοπτικό κανάλι Star , με αφορμή τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των 4 καναλιών κατά τον οποίο δεν έλαβε τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με το έγγραφο της αγωγής, το Star ζητεί πάνω από 30 εκατ. ευρώ «για την αποκατάσταση της ζημίας που μας προεκλήθη από το γεγονός της συμμετοχής μας και της παράνομης μη αδειοδότησής μας κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών».

Το κανάλι με αγωγή του σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» ζητεί 32,4 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Ειδικότερα ο σταθμός ζητά 637.000 ευρώ ως θετική ζημία, 31,7 εκατ. ευρώ ως αποθετική ζημία και 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο τα 30.900.000 ευρώ είναι για απώλεια διαφημιστικών εσόδων καθώς λόγω της μη αδειοδότησής του, όπως τονίζεται, αναγκάστηκε να μην αναλάβει ενώ είχε συμφωνήσει από πριν με τον Τούρκο παραγωγό, το «Survivor» και το «Voice».

 Εφημερίδα των Συντακτών