Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τζίρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας, ξεπέρασε πέρσι το φράγμα των 300 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της ΠΙΝΔΟΣ διαμορφώθηκε στα 337,9 εκατ. ευρώ από 286,1 εκατ. ευρώ το 2021, ενισχυμένος κατά 18,2%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έκλεισαν στα 9,2 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 21%, και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ, έναντι 609 χιλ ευρώ το 2021. Επίσης, μέσα στο 2022 ολοκληρώθηκε η επένδυση για τα έτοιμα ψημένα κοτόπουλα. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΙΝΔΟΣ έχει στα σκαριά επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ το διάστημα 2020-2024, μεταξύ αυτών μια ολοκαίνουρια μονάδα παραγωγής ζωοτροφών.

Πιο αναλυτικά, ο ΑΠΣΙ επέλεξε την ολλανδική Van Aarsen για την κατασκευή νέου μύλου ζωοτροφών, δίπλα στο υπάρχον εργοστάσιο ζωοτροφών της στα Ιωάννινα. Η μονάδα περιλαμβάνει ένα εντελώς νέο εργοστάσιο για τροφή ορνίθων 20-40 t/h, με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, σιλό και χοάνες σιλό της Van Aarsen και πληθώρα αυτοματισμών.

Σημειώνεται ότι ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ προχώρησε προ μηνών σε διαγραφή του από το Γενικό Επιχειρηματικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), με φόντο την απόφαση κατάργησης της διάταξης περί προαιρετικής εγγραφής αγροτικών συνεταιρισμών.

Μαριλένα Καραβασίλογλου Idustry