Δες εδώ αντηλιακό σπρέι, το οποίο όταν επιλέγεται και εφαρμόζεται σωστά από τους καταναλωτές, αποτελεί ένα άκρως αποτελεσματικό μέσο προστασίας της επιδερμίδας από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού δεν γνωρίζει σημαντικές λεπτομέρειες, που είναι ικανές να κάνουν τη διαφορά στον τομέα της προστασίας του δέρματός τους. Ας δούμε κάποιες από αυτές. Τα makeup και οι ενυδατικές κρέμες ημέρας με δείκτη προστασίας, κάνουν καλή δουλειά μόνο αν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες και η επάλειψή τους επαναλαμβάνεται κάθε μία με μιάμιση ώρα.

Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν ενδείκνυνται για προστασία από τις ακτίνες UVA. Οι επιστήμονες ανέλυσαν 29 προϊόντα με δείκτες προστασίας από 15 έως 50 και μόλις 6 από αυτές περιείχαν αρκετά συστατικά προστασίας από την ακτινοβολία UVA. Έτσι, τονίζουν πως αυτού του είδους τα σκευάσματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους καταναλωτές ως συμπληρωματική προστασία και όχι ως βασική προφύλαξη.

Η βιταμίνη D ενισχύει τα οστά και το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο για αρκετές σοβαρές ασθένειες και ρυθμίζει τουλάχιστον χίλια διαφορετικά γονίδια που ελέγχουν σχεδόν κάθε ιστό του σώματος. Για να παίρνετε την συνιστώμενη δόση χρειάζεται η έκθεση στον ήλιο για δέκα με δεκαπέντε λεπτά μερικές φορές την εβδομάδα.

Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική, ειδικά για τις γυναίκες, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μένετε κάτω από τον ήλιο χωρίς τη χρήση αντηλιακού, ενώ υπάρχουν πέρα από τις τροφές και αρκετά συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να σας βοηθήσουν.