Για να έχεις υψηλές πωλήσεις πρέπει να έχεις καλά προϊόντα. Τόσο απλό και τόσο δύσκολο για να το πετύχεις.

Η δική μας, η θεσσαλική ΟΛΥΜΠΟΣ, και συνολικά ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία εντυπωσίασαν με τα οικονομικά μεγέθη που κατέγραψαν το 2020 και ειδικά στις εξαγωγές από τις οποίες προέρχεται ο μισός τζίρος.

Οι καταναλωτές αγοράζουν τα προϊόντα της εταιρείας γιατί τους αρέσουν, αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα μερίδια αγοράς

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ομίλου, η ΟΛΥΜΠΟΣ ελέγχει μερίδιο 17,4% στο φρέσκο γάλα ψυγείου, ενώ στους χυμούς ψυγείου το μερίδιό της ανέρχεται σε 40,2% και στο γιαούρτι σε 10,6%.

Μάλιστα, στην κατηγορία των παραδοσιακών γιαουρτιών τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ έχουν μερίδιο της τάξης του 22% ενώ στην κατηγορία του στραγγιστού κατέχουν το 11%.

Πολύ ισχυρή είναι η θέση στα φυτικά ροφήματα Καρπός, 29,5%.

Η ελληνική αγορά πριμοδοτεί τους ελληνικούς καρπούς όπως το Ρόφημα Αμυγδάλου καθιστώντας το προϊόν τον πρώτο κωδικό σε πωλήσεις με μερίδιο αγοράς που ξεπερνάει το 40% στην κατηγορία του.

Αξιοσημείωτο είναι το μερίδιο και για το τσάι του βουνού ΟΛΥΜΠΟΣ, 7,7%.

Σε ό,τι αφορά τα τυριά ο όμιλος είναι κορυφαίος παραγωγός φέτας, ενώ παραμένει ο μεγαλύτερος εισκομιστής Ελληνικού γάλακτος το οποίο παίρνει καθημερινά από 2.800 Έλληνες παραγωγούς.

Όσο για τους εργαζόμενους, έφτασαν αισίως τους 1560.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μια μεγάλη Ελληνική δύναμη στα τρόφιμα και - το σημαντικότερο - θεσσαλική, με τεράστια οφέλη για την τοπική μας οικονομία.

Τον πλούτο σε ένα τόπο τον φέρνουν οι υγιείς επιχειρήσεις και ο στόχος της πολιτείας θα πρέπει να είναι πολλοί "Όλυμποι" σε κάθε περιφέρεια.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr