Ενδιαφέροντα insights έδωσε ο Μυτιληναίος για την αγορά της ενέργειας και της μεταλλουργίας, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε χθες σε αναλυτές. Ως επιχειρηματίας που έχει επενδύσει στην πράσινη ανάπτυξη και πρωταγωνιστεί σε αυτή μετατρέποντας τη MYTILINEOS σε εταιρεία ενεργειακής μετάβασης, στάθηκε στο γεγονός ότι τα επόμενα πολλά χρόνια θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί το φυσικό αέριο ως καύσιμο βάσης για την παραγωγή ενέργειας.

Επισήμανε ότι η πίεση των τιμών είναι κάτι που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και θα πιέσει τις εταιρείες με τον ανταγωνισμό να γίνεται οξύτατος, τόσο στο retail όσο και στην παραγωγή. Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στο παράδειγμα της Γερμανίας, μιας χώρα 85 εκατ. κατοίκων η οποία έχει μόλις 4 εταιρείας ενέργειας. Μιλώντας για τον ανταγωνισμό, αυτό που φαίνεται να λέει πίσω από τις λέξεις είναι ότι στο νέο περιβάλλον η Mytilineos μπορεί να πάρει την υψηλή τάση από τη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το χαμηλό περιβάλλον τιμών που δημιούργησε η Protergia για το Αλουμίνιο της Ελλάδος, κάνοντάς το τόσο ανταγωνιστικό, μπορεί να το κάνει για τους άλλους της υψηλής τάσης. Και επειδή είπαμε για Γερμανία, αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον όμιλο για τη χώρα και την αγορά της, καθώς στρέφεται προς τα εκεί για έργα τόσο εργοστασίων, όσο και δικτύων, που φαίνεται ότι είναι το νέο project στο οποίο πιστεύει πολύ ο Μυτιληναίος.

newmoney.gr