Ολοκληρώθηκε επιτυχώς, μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων, η συμφωνία εξαγοράς της Λαρισινής “Βλαχοδήμος market” από την Αθηναϊκή αλυσίδα “MARKET IN”, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο thessaliaeconomy.gr το οποίο είχε αποκαλύψει και τις σχετικές επαφές.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά των 7 καταστημάτων της Βλαχοδήμος η οποία συνεχίζει να διατηρεί στην κατοχή της την εταιρεία υπερχονδρικής η οποία δραστηριοποιείται ανεξάρτητα από τα καταστήματα.

Το σχετικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει την διατήρηση της επωνυμίας μέχρι τέλους του 2019 και την αλλαγή ταμπέλας σε MARKET IN από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Η Βλαχοδήμος market παρουσιάζει δυναμική πορεία τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Λάρισας με ναυαρχίδα το κατάστημα της Γιάννουλης. Από τον Δεκέμβριο του 2017 επεκτάθηκε και στα Τρίκαλα με ένα κατάστημα στο κέντρο της πόλης (28ης Οκτωβρίου & Πλούτωνος) φτάνοντας συνολικά τα 7 καταστήματα. 

Στο νομό της Λάρισας τα έξι καταστήματα βρίσκονται: Στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην Μανδηλαρά, στην Φιλιππούπολη, στο κέντρο δίπλα στον ΟΤΕ, στην περιοχή της Γιάννουλης και στην Ελασσόνα, ενώ η επιχείρηση διαθέτει και ιδιόκτητες κεντρικές αποθήκες, από τις οποίες εξυπηρετεί και αγορές χονδρικής.

Τα MARKET IN

Η εταιρεία MARKET IN ιδρύθηκε το 1990 και οι εξαγορές μικρότερων μονάδων βρίσκονται στο DNA της εταιρείας. Εξαγοράζοντας καταστήματα από αλυσίδες όπως «ΣΤΑΪΚΟΣ», «ΦΙΛΙΑ», «ALIMENTA NOVA», «ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ», «ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ», «ΛΙΑΣΚΟΣ», «ΠΡΩΤΕΑΣ», «ALIMENTA TOP», «WELCOME MARKET», «UNIK» και «ΑΤΛΑΝΤΙΚ», κατάφερε από το 1999 έως σήμερα να εντάξει στη δύναμή της περισσότερα από 70 νέα καταστήματα, καταγράφοντας πλέον 185 σημεία συμπεριλαμβανομένων και των αλυσίδων, DAILY’S Convenience stores (7 καταστήματα) και ECONOMY (6 καταστήματα).

Ξεκίνησε ως μέλος του ομίλου «ΑΣΤΕΡΑΣ» και αργότερα εντάχθηκε στον όμιλο “ΕΛΟΜΑΣ”. Η MARKET IN ανεξαρτητοποιήθηκε το έτος 2007 και έκτοτε είναι ένας αυτόνομος όμιλος εταιρειών. Απασχολεί συνολικά περίπου 2.500 εργαζόμενους.

Ζήσης Ηρειώτης thessaliaeconomy.gr