Δέκα ημέρες μετά το τραγικό συμβάν στις εγκαταστάσεις εργοστασίου στο Κερατσίνι, όπου ένα 8χρονο κοριτσάκι εγκλωβίστηκε στην αυτόματη ηλεκτρική μεταλλική πόρτα, βρίσκοντας φριχτό θάνατο, η Αλλατίνη, δηλαδή η Elbisco στην οποία ανήκει το σήμα Αλλατίνη, τοποθετήθηκε μέσω του Facebook για το συμβάν: «Η επιχείρηση, στις εγκαταστάσεις της οποίας, στο Κερατσίνι Πειραιώς, συνέβη το φρικτό γεγονός, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία ELBISCO AE και τη μάρκα ΑΛΛΑΤΙΝΗ  (μετοχική, επιχειρηματική, εμπορική, συνεργασίας ή άλλη)», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

-- Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για τη στάση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος στο Κερατσίνι, και το πως αντιμετώπισαν το άτυχο κοριτσάκι: η απάνθρωπη συμπεριφορά που καταγράφηκε σε βίντεο και μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων του Star και φυσικά το διαδίκτυο, θυμίζει σκηνή από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλιστα προς το τέλος του πολέμου, όταν η αποκτήνωση των ανθρώπων είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που τίποτα δεν προκαλούσε εντύπωση. Οι εργαζόμενοι της Σαραντόπουλος αντιδρούν με τέτοια απάθεια που η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δεχθεί άνθρωπος είναι ότι δεν είδαν το κοριτσάκι. Δεν γίνεται άνθρωπος να είναι τόσο ψύχραιμος βλέποντας κάτι τέτοιο.

-- Το γιατί η Elbisco καθυστέρησε να τοποθετηθεί, τη στιγμή μάλιστα που καλώς ή κακώς εμφανιζόταν το «Αλλατίνη» στην επωνυμία της εμπλεκόμενης επιχείρησης είναι απορίας άξιο. Αξιοσημείωτο, επίσης, το γεγονός ότι βρίσκεται σε δικαστική διένεξη με την Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος από το 2015, καθώς όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Elbisco, η Κυλ. Σαραντόπουλος «χρησιμοποιεί σε προϊόντα παραγωγής της (χονδρικής εμπορίας και προοριζόμενα για επαγγελματική χρήση) το σήμα ΑΛΛΑΤΙΝΗ, εναντίον της θέλησης της εταιρίας μας». Δηλαδή, έξι χρόνια για μια εμπορικής φύσεως διένεξη. Σε κάθε ευκαιρία η Δικαιοσύνη επιβεβαιώνει τη φήμη της.

-- Σε ό,τι αφορά την Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος, εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακόμα και σήμερα δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό και τα όσα ακολούθησαν. Και μετά μιλάμε για εταιρική κοινωνική ευθύνη, ESG και άλλα ωραία.

businessdaily.gr