Κατά του ομίλου Υγείας Animus, στράφηκε το σωματείο εργαζομένων νομού Λάρισας στην Υγεία, το οποίο πάντως δεν διαθέτει δικά του μέλη στην συγκεκριμένη επιχείρηση. 

Η διαμαρτυρία έγινε την Δευτέρα, με πανό, έξω από την κλινική Κυανούς Σταυρός στην οδό Κύπρου.

Το σωματείο, με βάση όσα αναφέρει στο δελτίο Τύπου που μας απέστειλε, καταγγέλει τον γνωστό όμιλο, μεταξύ άλλων, για τα εξής:

-«Την τακτική του εργοδότη να δηλώνουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι της επιχείρησης  στην σύμβαση τους ότι δεν είναι μέλη εργατικού σωματείου». 

Προφανώς η εταιρεία λαμβάνει τα μέτρα της για να μην αποκτήσουν κάποιοι συνδικαλιστές τα γνωστά θεσμικά προνόμια και κρυφτούν πίσω από αυτά ακολουθώντας το γνωστό έργο των αγωνιστών - λουφαδόρων.

-«Συμβάσεις νεοπροσλαμβανόμενων με «ποινική» ρήτρα που υποχρεώνει τον εργαζόμενο να επιστρέψει χρήματα που τα έχει δουλέψει εάν φύγει νωρίτερα από δυο χρόνια».

 Ενδεχομένως η ρήτρα να σχετίζεται με το κόστος ειδικής εκπαίδευσης που παρέχεται σε κάποιους εργαζόμενους.

-«Την επιβολή του εργοδότη να κάνουν οι εργαζόμενοι του ομίλου υποχρεωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια της εταιρείας αλλά και να τα διακινούν οι ίδιοι».

Πρόκειται για πρακτική που συμβαίνει και στις τράπεζες.

Και τέλος ότι ο εργοδότης, «υποχρεώνει τους εργαζόμενους να κάνουν διαγνωστικά τεστ στα εργαστήρια της εταιρείας αλλά και να τα πληρώνουν από την τσέπη τους».

Το τελευταίο, αν ισχύει, δεν αντέχει σε κριτική, καθώς δεν υπάρχει εταιρεία που να υποχρεώνει τους εργαζομένους της να πληρώνουν τα τεστ για την πανδημία, και μάλιστα να τους τα πουλάει η ίδια ….

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr